Dansk Folkeparti, frygt for at blive til grin

Dansk Folkeparti, frygt for at blive til grin
Dansk Folkeparti ekskluderede folketingskandidat af frygt for at blive til grin.

Sagens hovedperson er den tidligere lokalforeningsformand i Hjørring og folketingskandidat Vivi Jensen, der i efteråret sidste år blev smidt ud af Dansk Folkeparti, fordi hun varslede en retssag mod en partifælle.

Retten i Hjørring har berammet sagen til slutningen af september.
Sagen udspringer efter flere år med ‘landsbysladder’, verbale slagsmål og beskyldninger på kryds og tværs mellem lokale medlemmer af Dansk Folkeparti.

– Vivi Jensens ‘ære og troværdighed er derfor revet itu’, og hun ‘vil renses’ forklarer den tidligere DF-politiker, skriver politiko.dk

I dag er Vivi Jensen løsgænger i Hjørring Byråd og i regionsrådet i Nordjylland.

Dansk Folkeparti / Jehovas Vidner
Vivi Jensens sammenligner sit tidligere parti, Dansk Folkeparti, med Jehovas Vidner.

– Det er bestemt ikke sjovt at møde mine tidligere partifæller – det er lidt som at være blevet udstødt af Jehovas Vidner skriver politiko.dk og tilføjer:

“Der er grænser for, hvad man skal finde sig i. Jeg vil ikke have disse ting siddende på mig. Forskellen på Vibeke Købsted og mig er, at jeg kan dokumentere mine påstande. Det er jo ikke for sjov, at jeg har anlagt en sag og hyret en advokat.” Siger siger Vivi Jensen til webstedet politiko.dk

Ikke alle er enige
For eksempel skriver, Johnny M Larsen‎ i Kristian Thulesen Dahls Fangruppe følgende: “Hvis man bliver bedt om, ikke at bruge retten til personlige fnidder i parti gruppen, af parti toppen og man derefter ikke retter sig efter henstillingen, må man tage følgerne, for ikke at lave mere bøvl end end nødvendig og blive smidt ud.”  (Opdateringen kan ses som et screen dump her)

Ubegrænset forulempelses-ret
Det kunne næsten se ud som om at man mener, at der er fri forulempelses-ret og – at et eventuel offer bare skal rette ind, tørre øjnene og gå syngende hjem, – hvis parti-ledelsen giver ordre om det.

Troværdighed
At man har, en eksklusion fra Dansk Folkeparti på CVet – på grund af et ønske om at forsvare sin troværdighed, udelukker nok ingen fra et samarbejde med andre politiske partier.

Nordjylland politisk / historisk
Nordjylland har tidligere haft en dygtig politiker som trådte sine barnesko i Det Konservative Folkeparti, var med i Fremskridtspartiet, også det parti forlod hun – og over tid, blev hun landskendt for alt andet end fremmedfrygt og populistisk nonsens.

Afdøde Kirsten Jacobsen (1942 – 2010) var meget vellidt og blev i 1993. kåret som Årets Politiker, blev Ridder af Dannebrogordenen i 1991. og ridder af 1. grad 1996.

I sine senere år i Folketinget havde Kirsten Jacobsen et nært venskab med SF’eren Lilli Gyldenkilde, som hun lavede tv-brevkassen, Spørg Lilli og Kirsten, sammen med i 1996.

Det samarbejde med SF’eren satte fokus på mange sociale uretfærdigheder.
Kirsten Jacobsen blev især kendt for det utal af ‘sager’, hun rejste i en indædt kamp mod – som hun opfattede det – sammenspisthed og moralsk lusk i samfundets øverste organer og institutioner.

Som årene gik, blev hun i stadig højere grad en slags ombudskvinde for mennesker, der var kommet i klemme i systemet.

Hendes post antog et svulmende omfang – på sin højde omkring 6.000 henvendelser årligt, og det samme gjaldt den energi, som hun investerede i sagerne.

Energien var ofte forbundet med en aggressivitet, der grænsede til brutalitet.

Hun stillede spørgsmål i Folketinget, hun holdt anklagetaler på talerstolene landet over, og hun skrev skarpe breve til lokale myndigheder.

Med sin baggrund som ejendomsmægler holdt hun navnlig øje med realkreditbranchen, som hun mente havde udviklet sig til et rent Hjallerup Marked, idet institutterne konkurrerede på overbelåning, skønt det var i strid med lovgivningen.

Når konjunkturerne vendte, ville mange mennesker sidde med en gæld, de slet ikke kunne forrente.

I kommentar-feltet på politiko.dk ses en kommentar af Niels Hugo Røntved Andersen

Jeg må sige, at jeg på ingen måde er enig med Niels Hugo Røntved Andersen – og iøvrigt, så er jeg heller ikke helt sikker på, at et par, såkaldte “landsbytosser” eller tre, ville stikke ret meget ud i forhold til partiets politik som helhed.

Referancer
Webstedet //politiko.dk /nyheder/retssag-rammer-df-ekskluderede-folketingskandidat-af-frygt-for-at-blive-til-Retssag rammer DF: Ekskluderede folketingskandidat af frygt for at blive til grin
Webstedet //da.wikipedia.org/wiki/Kirsten_Jacobsen
Netavisen //politiken.dk /indland/politik/fremskridtspartiets-mor-er-doed

For yderlig læsning.

Wild west, Dansk Folkeparti Hjørring-kredsen
 
Træt af fremmedhad, dropper Dansk Folkeparti