Dansk Folkeparti i shitstorm eller teatertorden

Dansk Folkeparti i shitstorm eller teatertorden
Medierne er ved at snuble over tangenterne i deres iver for at komme først, med det sidste – holder det vand eller er det bare reflektioner for modtaget medietilskud, det kan vel stå hen i det uvisse.

Det vækker da nogle tanker, når man ikke modtager sponsor- eller statsstøtte som privat amatør-blogger, der bare prøver at skrive nogle læseværdige artikler indenfor rammerne, nævnt i Den Europæiske Menneskerettighedskonventions artikel 10.

221020161642

Først lidt dramatik
Det var angiveligt trusler om vold fra Morten Messerschmidt, der fik det tidligere Europa-parlamentsmedlem Anna Rosbach Andersen, til at forlade Dansk Folkeparti tilbage i 2011.

Uha da da
– Det endte med et skænderi, hvor han styrtede ind på sit kontor og kylede med møblerne og råbte og skreg som en gal. Han sagde ‘jeg slår hende ihjel’, ‘jeg slår hende ihjel’. Hans pressemand var bleg som et lig. Det fik mig til at melde mig ud, siger hun til DR P4 København.

221020161239

Historisk
Anna Rosbach blev valgt ind i Europa-parlamentet i 2009. samme med Morten Messerschmidt, og vel på hans stemmer, da valget det år gav Dansk Folkeparti stemmer nok til, at de kunne få to mandater.

Tidligere
I årene forud havde hun jobbet som personlig rådgiver for Mogens Camre, da han sad i EU-parlamentet, på det ene mandat som Dansk Folkeparti dengang havde.

Arbejdtsom og energisk
I modsætning til Morten Messerschmidt, så har Anna Rosbach bidraget aktivt med sin arbejdsindsats som parlamentsmedlem, herunder som kontorchef for gruppen “UEN” i Europa-Parlamentet, med ansvar for budgetkontroludvalget i år 2000.

En streg i sandet
Den episode med det ophedet skænderi, fik Rosbach til at kvitte partiet (jf. citat), EU-gruppen “UEN” og fortsatte derfor som løsgænger i den konservative EU-gruppe (ECR) indtil år 2004.

Se video – offentliggjort den 31. jul. 2013.
– Her op til valget til Europa-Parlamentet i maj 2014 har praktikant Bjarke Smith-Meyer mødt nuværende danske MEP’ere, der hver især fortæller om deres arbejde som Europaparlamentariker. Skriver Europa-Parlamentet i Danmark.

Messerschmidt uden indflydelse
– Når det gælder indflydelse på lovgivningen i EU, står især Morten Messerschmidt uden for indflydelse.

Ikke ordfører på en rapport
Han har som den eneste danske europaparlamentariker ikke været ordfører på en rapport, som er den vigtigste del af lovgivningsarbejdet i EU, vurderer adjunkt ved Center for Europæisk Politik Caroline Grøn.

Modsat
I modsætning til Messerschmidt var Anna Rosbach som løsgænger, ordfører på seks rapporter. Skriver Søndagsavisen i 2014.

Referanceliste
Hjemmesiden //DR P4 København
Hjemmesiden //Søndagsavisen i 2014.
Hjemmesiden //Europa-Parlamentet i Danmark
Hjemmesiden //dr.dk /nyheder/regionale/hovedstadsomraadet/eks-dfer-tager-bladet-fra-munden-trusler-fra-messerschmidt-fik” //dr.dk/nyheder/regionale/hovedstadsomraadet/Eks-DF’er tager bladet fra munden: Trusler fra Messerschmidt fik mig til at forlade partiet
Hjemmesiden //tv2lorry.dk /artikel/anna-rosbach-messerschmidt-sagde-jeg-slaar-hende-ihjel Hjemmesiden //tv2lorry.dk /artikel/Anna Rosbach: Messerschmidt sagde ‘Jeg slår hende ihjel’

Hjemmesiden //.europarl.europa.eu/Europaparlamentet: Historie som parlamentsmedlem
 
//df-nyt.dk/Messerschmidt uden indflydelse

For yderlig læsning

Det siger jeg dig. Meget har du budt mig i alle disse år
 
Dansk Folkeparti i fidus-kaos…igen
 
Dansk Folkepartis bedrifter