Dansk Metal: Ældre ryger ud først

Det er de ældre medarbejdere, der står først i køen, når fyresedlerne skal deles ud på de store danske virksomheder. Skriver Dansk Metal i deres pressemeddelse 

-Og fortsætter
Blot 16 procent af de større danske virksomheder gør “meget” for at holde på seniormedarbejdere.

Det er et af de opsigtsvækkende resultater af en en rundspørge fra Politiken Research blandt 138 tillidsfolk fra Dansk Metal og 3F.

Ifølge tillidsrepræsentanterne gør flere end 83 procent af virksomhederne kun lidt eller slet ingen ting for at holde på de ældre.

Undersøgelsen får Metals næstformand, Claus Jensen, til at kritisere arbejdsgiverne

– Arbejdsgivernes organisationer har travlt med at få afskaffet efterlønnen og tale om behovet for mere arbejdskraft, men når fyresedlerne deles ud, så ryger samfunds-sindet og de fine ord om at holde på det grå guld, siger Claus Jensen.

Politikens undersøgelse dokumenterer endnu engang, at arbejdsgiverne ofte er stop-klodsen, når det kommer til seniorpolitik.

En undersøgelse, som Metal gennemførte i efteråret 2010 blandt alle forbundets tillidsrepræsentanter, viser, at netop ledelsen er den væsentligste barriere for at få indført seniorordninger.

På de virksomheder, hvor tillidsrepræsentanterne har forsøgt at få indført en seniorordning inden for de seneste fem år, viser det sig, at forsøget i mere end 40 procent af tilfældene er faldet til jorden pga. direkte modstand fra ledelsens side, Skriver //danskmetal.dk/Nyheder

Reference
//danskmetal.dk/Nyheder/presse/Nyheder/2011/Februar/Aeldre-ryger-ud-foerst

For yderlig læsning


Job-resource-profil-på-den-perfekte-Jobkonsulent?

 
Har ikke psyke til at møde flere psykopater