Danske højreekstremister i samlet flok på vej til Sverige

Danske højreekstremister vil i samlet flok til Sverige, for at deltage i en højreekstremistisk demonstration vendt imod ny moske i Gøteborg.

Lørdag den 21. maj ser ud til at blive en hadets dag i Gøteborg, Sverige. Skriver Margrethe S. Hansen, NetAvisen P77.dk – -Og fortsætter

Byen får nemlig den dag besøg, af flere forskelige højreradikale grupper fra Sverige og Danmark.

Under parolerne som bekæmper multikultur og stop islamiseringen, vil danske og svenske højreekstremister marchere i samlet flok, mod en nyopført moske i Gøteborg, som skal indvies den 25. maj.

Moskeen er blevet et ufrivilligt omdrejninsgpunkt for den højreradikale vrede, der ønsker et stop for samtlige moskeer ikke kun i Danmark og Sverige men i hele Europa.

Demonstrationen i Gøteborg er arrangeret af den mindre højreradikale gruppe, Forsvarskåren Sveriges Selvforsvar og fascistiske Nationaldemokraterne, Foruden de to grupper, har gruppen Swedish Defence League, bebudet at de vil deltage i demonstrationen dog med egen flok.

Swedish Defence League var oprindeligt medarrangøre men på grund af interne stridigheder imellem de tre grupper, blev Swedish Defence League udelukket fra arrangørgruppen der står for planlægningen af demonstrationen i Gøteborg.

Swedish Defence League er lilleput fraktion af det store engelske højreekstremistiske netværk English Defence League.

Og Swedish Defence League har i ugerne op til demonstrationen den 21. maj flittigt forsøgt at samle opbakning til demonstrationen i Gøteborg, blandt andre nationale Defence grupper som er oprettet på Facebook.

Man regner således med, at der vil deltage medlemmer fra Danmark, Norge og Tyskland.

English Defence League har de seneste to år, formået at organisere et stort antal britiske højreradikale hooligans og personer med hang til nynazistiske ideologier, til at gå på gaden i London og Londons forstæder i højtråbende demonstrationer, rettet mod især moskeer.

Og der har ikke været mangel på pressedækning og forsider i britiske aviser, der alle er enige om, at English Defense League er et racistisk sammenrend, der opfører sig på samme frastødende måde, som 30ernes britiske fascister, der hærgede i Londons jødiske kvartere og begik hærværk mod synagoger og jødiske forretninger.

English Defence League optøjerne var så voldsomme i 2009 og i 2010 at flere britiske organisationer, herunder jødiske og kristne sammen med flere britiske politikere og ministre, gik ud i offentligheden og tog stærkt afstand fra English Defence League.

Men selv om der findes et utal af fotos og videoer af nazi-hilsner og racistiske tilråb, blandt tilhængere af English Defence League, er det lykkedes netværket at eksportere deres højreradikale antimuslimske strategi til flere andre lande, herunder til Danmark og Sverige.

Danmark har en gruppe af personer, alle med tilknytning til den omstridte stærkt antimuslimske forening Stop Islamiseringen af Danmark, etableret Danish Defence League.

Danish Defence League er først og fremmest aktiv på internettet og beskæftiger sig mest med at hverve danske højreradiakale og højrenationalister, til modstandkamp mod muslimer, især via det sociale netværk
//facebook.com/home.php =group_activity-Facebook

Men der er også blevet …

Reference
//facebook.com/home.php?sk=group_142901862412967=group_activit / Facebook
Margrethe S. Hansen NetAvisen P77.dk/radikalisering/danmark/ –

For yderlig læsning

Anti-Moské-demostranter forventes kontrolret af Told og Skat
 
Hvem er gruppen ‘Danish Defence League’?
 
Anders Gravers og venner i nye klæder