David Trads om racisme og diskrimination

140520130009

Jeg afskyr racisme og diskrimination – og forstår slet og ret ikke, hvorfor der er så mange, der blir ved med at dømme folk ud fra deres religion, etniske tilhørsforhold, seksuelle retning, hudfarve eller andet.

Skriver David Trads i sin Facebook-opdatering (Monday, 13 May 2013. at 16.55 Washington, DC-tid.) som en kommentar til en artikel skrevet på hjemmesiden The Guardian
-og fortsætter
Tag nu weekendens hæslige racisme, der udspillede sig under topopgøret mellem AC Milan og AS Roma i Serie A i Italien, hvor en stor gruppe af Romas tilhængere råbte abelyde og endnu værre ting efter Kevin-Prince Boateng og Mario Balotelli – to stjerner, som er mørke.

Dommeren er den eneste, der kan afbryde kampen, men slapsvansen turde ikke gribe ind – selv om den højtråbende masse blev ved med at råbe skældsord.

Kun i halvandet minut i anden halvleg standsede han kortvarigt spillet, mens de to holds kaptajner uden større held forsøgte at dæmpe racisterne.

Kampen burde have været afbrudt – for det signal, som sendes, når en vigtig kamp bare fortsætter, er, at racisme sådan set er ok.

Fodbolden er et særligt problem, fordi så mange børn og unge ser så meget op til stjernerne – og derfor burde der slås benhårdt ned på racismen i netop denne sport.

Desværre er der alt for mange tegn på, at racismen – trods alle de pæne kampagner – blir ved med at stortrives.

Især, men ikke kun, i Italien.
Jeg har selv mange gange oplevet abelyde og banankast mod mørke spiller i Superligaen – og jeg skammer mig over, at jeg bare lod det passere tidligere.

Som samfund – som voksne – har vi et særligt ansvar, når det handler om at stoppe racisme og diskrimination så eftertrykkeligt, at vores børn kan forstå det.

Det gør vi ikke ved at stikke hovedet i busken som en struds – som Anders Fogh Rasmussen eksempelvis skammeligt gjorde i 2000erne ved aldrig at sige fra over for Dansk Folkepartis udfald mod danske muslimer – og bare glæde os over, at det ikke går ud over os selv.

Nej, det gør vi ved at sige dramatisk fra.
I fodbold ved at stoppe en kamp og straffe det hold, der har højlydte racister blandt deres tilhængere.

I resten af samfundet ved simpelthen at afvise ethvert tilløb til racisme og diskrimination ved at markere afsky.

(Facebook-opdateringen kan ses som et screen-dump her)

Reference
webportalen //facebook.com/david.trads
hjemmesiden //guardian.co.uk/football/blog/2013/may/13/racism-mario-balotelli-kevin-prince-boateng-italy

For yderlig læsning.

I 2002 udkom bogen, Danskerne først!
 
TRADS, Frys Dansk Folkepartis racister ud
 
Protest mod racisme slukker lys ved Colosseum