De fleste danske politikere vender sig stærk mod atomkraft

Men der er undtagelser.
Dansk Folkeparti og Liberal Alliance er tilhænger af A-kraft
Morten Messerschmidt fra DF mener, at når så relativt mange stadig er imod atomkraft, så skyldes det, at det er en irrationel og følelsesmæssig argumentation, der styrer debatten.

DF ser atomkraft som en driftssikker energikilde, og stoler på, at kommende videnskabelige landvindinger nok skal løse affaldsproblemet.

– I takt med at teknologierne bliver mere raffinerede, så taler det jo for, at Danmark kommer med på toget, i stedet for at stå på sidelinien og vælge den dyre løsning. Vi er jo ikke holdt op med at bruge energi.

Det kan godt være at der er nogle socialister, der har en drøm om, at vi skal sidde med slukket lys og at vinteren går over, men de fleste mennesker har det altså bedst med at kunne tænde for komfuret og for lyset. Siger Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti, den 24. februar 2010 på webportalen, DR.dk

I 1985 vedtog Folketinget, at atomkraft ikke skulle indgå i den danske energiplanlægning, og billeder fra Tjernobyls forladte betonbygninger dukker stadigvæk frem på nethinden, når snakken falder på den omstridte energiform.


 
Men ifølge Anders Samuelsen fra Liberal Alliance, er det nødvendigt at revurdere vores syn på atomkraft og ophæve beslutningen fra 1985.
Han foreslår, at Danmark skal have sit første atomkraftværk inden 2020.
Vi bliver nærmest opdraget til at være imod vold og atomkraft. Ellers er du et dårligt menneske. Men det er jo ikke så godt, hvis alternativet er, at vi ellers skal dø af luftforurening, eller vi skal drukne, siger Anders Samuelsen fra Liberal Alliance. 02.04.09 på JP.dk

 
Dansk Folkepartis energiordfører Per Dalgaard: »Jeg beklager voldsomt, at der var nogle venstrefløjsaktivister, der i 60erne og 70erne på et usagligt grundlag førte en kampagne, der gjorde, at vi i Danmark sagde nej til a-kraft.

Hvis vi havde haft a-kraft, havde vi haft en billig elforsyning, siger Dansk Folkepartis energiordfører Per Dalgaard, den 17. feb. 2010 på hjemmesiden, politiken.dk

Reference
Hjemmesiden //DR.dk den 24. februar 2010
Netavisen //politiken.dk den 17. feb. 2010
Netavisen //jp.dk/indland/indland_politik/article1652637.ece 02.04.09 

For yderlig læsning.

Anti-atomkraft demonstration på Place Clairefontaine