De tre små grise og Ulven som pustede

De tre små grise og Ulven som pustede
– De tre små grise er oprindeligt et folkeeventyr, som i 1933 blev filmatiseret af Walt Disney som en kort tegnefilm, en del af Silly Symphony-serien.
Filmen handler om, hvordan de tre grise bygger hver sit hus, den ene af strå, den anden af pinde, den tredje og klogeste af mursten.

Da ulven kommer puster han de to førstes huse omkuld, men de redder sig ind hos deres kloge storebror, og hans hus kan ulven ikke puste omkuld. (I folkeeventyret æder ulven de to første grise.)

Filmen blev så populær, at man gentagne gange opfordrede ham til at lave en fortsættelse.

Det blev til Den store stygge ulv i 1934, hvor ulven fik en hovedrolle, og grisene havde birollen sammen med eventyrfiguren Rødhætte, – som ulven efterstræber. – Hjemmesiden //Wikipedia

I den type tegnefilm, er der ofte en pointe
Jeg kom i tanke om det, da jeg læste en artikel om, hvem det er som “puster”.

Lidt varm luft
Dansk Folkepartis gruppeformand, Peter Skaarup mener tilsyneladende, at det er sagerne i Venstre, om blandt andet Lars Løkkes bilag, der skaber mistillid i befolkningen.

Kiks i korttidshukommelsen
Beklageligvis glemmer han i den forbindelse at nævne, at bilags-rodet ligger i tiden før Dansk Folkeparti pegede på Lars Lykke som statsminister, – så den sag burde været arkiveret lodret i historiens papirkurv for længst – Eller også, må man forholde sig sit eget ansvar.

Citat
»Når Inger Støjberg beskylder os for at være uvederhæftige og puste til befolkningens mistillid til politikerne, så kan jeg ikke lade være med at sige, at det klarer Venstre fint selv, når man kigger på de senere år med diverse bilagssager, senest Carl Holsts politianmeldelse og en asylgaranti i forbindelse med EU-afstemningen, som de ikke tør at stå ved juridisk ved at skrive den ind i lovteksten« siger Peter Skaarup – der har forfattet et debatindlæg om emnet i dagens Berlingske på hjemmesiden //berlingske.dk/

Lidt kold luft
I teksten berører Peter Skaarup noget væsentligt, en kikset ministerudnævnelse, – men var DFeren ikke selv med i beslutningsprocessen, i forbindelse med regerings-dannelsen?

Garanti
Det andet punkt med en garanti for det ene eller det andet, vil ingen kunne give alene, uden en tilslutning fra forligspartierne, -som jo i dette tilfælde støtter det.

I anden sammenhæng vil det ofte stiller krav om en specialuddannelse som spåmand eller spåkone, når man bevæger sig udenfor almindelige forbrugergarantibestemmelser.

Opdateret 17-06-2017

Reference
Hjemmesiden //da.wikipedia.org /wiki/De_tre_små_grise
Dagbladet, Berlingske tidende, hjemmeside //berlingske.dk/
Hjemmeside, Netavisen //bt.dk/politik /skandaleramte-carl-holst-soeger-orlov-fra-folketinget#!

Hjemmesiden /Netavisen //politiko.dk /nyheder/nu-tyer-df-til-modangreb-det-er-loekkes-bilag-som-skaber-mistillid

For yderlig læsning

Hjemmeside, forbrugerombudsmanden.dk
 
Hjemmeside, forbrugereuropa.dk
 
Hjemmeside for, Den Europæiske Ombudsmand