DEMOS: SIAD og Danish Defence League puster til den racistiske ild

Foreningen DEMOS: SIAD og Danish Defence League puster til den racistiske ild

Lørdag den 3.december 2011 gik en forkølet flok på ca. 40 personer gennem Hernings gader. Skriver foreningen DEMOS på sin hjemmeside /demos.dk: – Og de fortsætter.

Det islamofobiske SIAD/SIOE, Stop Islamiseringen af Danmark/Europe, med Anders Gravers i spidsen forsøgte at bruge en tragisk voldtægt begået af en ung mand til at skabe opmærksomhed omkring rabiate antimuslimske holdninger.

Indkalder til demonstrationen var Anders Gravers, som fik opbakning fra den højreekstreme gruppe, Danish Defence League (DDL), som nu er splittet efter  interne stridigheder.

Herover et ‘pluk’, af et screendump fra Facebook-gruppen SIAD

DDL erklærer sig selv som antiracister, men fremstår som højreekstremistiske gadekrigere på linje med deres engelske forbillede, English Defence League (EDL), hvis demonstrationer oftest ender i slagsmål og vold.

EDL dannes i 2009 i byen Luton med det formål at bekæmpe islam og for bevaring af de nationale britiske værdier.

Hen over sommeren 2009 og fremefter har EDL gennemført kontroversielle marcher i indvandrertætte kvarterer i byer som London, Birmingham og Leeds.

EDL forsøger at profilere sig som fredelige demonstranter, der afviser ekstremisme og vold, men oftest er det netop vold og optøjer, der kendetegner deres marcher.

I forreste række ses højreekstreme hooligans (”firms”) og nazister.
Blandt talere og medarrangører ses Stephen Gash, som sammen med Anders Gravers er leder af SIOE.

Gash er tidligere opstillet for English Democrats Party, en udbrydergruppe af det gamle nazistiske National Front.

EDL’s leder, Stephen Yaxley-Lennon alias Tommy Robinson, er tidligere medlem af det nazistiske British National Party (BNP) og har adskillige voldsdomme bag sig.

Skriver foreningen DEMOS på sit hjemmesiden /demos.dk/forside/
 
Du kan læse mere HER

Læs også:

En – To – Tre – “Danish Defence League” 
 
Beskyldninger om underslæb i Danish Defence League