Den bedste politiske blog i verden er ‘en tunesisk pige’

Juryen har hædret Bloggen, over alle politiske blogs med en blogs Awards.

En tunesisk pige – //atunisiangirl.blogspot.com/ – er den bedste blog i verden.
Det har Juryen, som har tolv medlemmer fra det internationale netværk besluttet.

En Blog Awards, fra Deutsche Welle, tildeles Bloggen, //atunisiangirl.blogspot.com/ –
“En tunesisk pige”, med følgende begrundelse.

I en farlig tid, hvor den tunesiske befolkning i december og januar sidste år, kæmpede mod undertrykkelse og censur, tilbage til livet, – da rejste den tunesiske blogger Lina Ben Mhenni, fra Bloggen ‘en tunesisk pige’, til Sidi Bouzid og Kasserine. Derfra, rapporterede hun om optøjer og misbrug.

Længe var bloggen, som skrives af den 27-årige universitetslærer, officielt forbudt, men hun var  istand til at omgå regeringens censur.

Tildelingen af ​Blog Awards fra Deutsche Welle, til den modige tuneser afspejler den voksende internationale betydning af blogs.

-Reaktionen til dette års konkurrence, er lige så intenst berørt af bloggere i lande med begrænset pressefrihed og frihed i spørgsmål om menneskerettighederne, sagde DW Program Director Christian Gramsch.

-På trods af de til tider høje personlige risici de tager, frygtløst udøver de deres grundlæggende ret til at dele deres perspektiv -for små begivenheder i hverdagen, samt til større politiske begivenheder.

Mhenni Ben skriver i dag om den politiske udvikling i regionen, og beskæftiger sig med spørgsmål som diskrimination, censur og forsvare sig i sin rolle som blogger.

Reference
Hjemmesiden, Deutsche Welle
Hjemmesiden, //zeit.de/digital/internet/2011-04/bobs-A-Tunisian-Girl?page=1/
Hjemmesiden, Zeit online //zeit.de/digital/internet/2011-04
Hjemmesiden, //atunisiangirl.blogspot.com/