DF-Formand frygter ikke politianmeldelse

090120161048

DF-Formand frygter ikke politianmeldelse
Det kan han såmen have gode grunde til, da socialsamfundet har en rimelig afslappet holdning overfor politiske tåbeligheder på Facebook.

Denne gang er det en Lokal DF-formand i Nyborg, som en SFer er lidt uenig med.

Anmeldelse
– Bag anmeldelsen står SF’s Thomas Laursen, der mener, at Jens Hald har fremsat trusler mod medlemmer af foreningen Venligboerne på sin personlige Facebook-side. Og at han gjort det i sin egenskab af lokalformand.

Men det er noget vrøvl, lyder det fra DF’eren, der understreger, at han udelukkende har skrevet teksten som privatperson.

Helt kold
– Thomas Laursen bedriver politisk plat på dem her sag. Han er velkommen til at politianmelde mig, det er jeg helt kold overfor, siger Jens Hald, der afviser, at han har haft til hensigt at true. Skriver Fyens Stifttidende.

Privatperson eller lokalformand
Er man privatperson når man forsøger at fiske naiv vælgerstøtte, fra personer som er nemme at forføre med populistisk nonsens?

090120161821

Beskyldninger
Venligboerne blev beskyldt for landsskadelig virksomhed i forbindelse med modtagelsen af de mange beboere på det nye asylcenter i Nyborg. – og det på tros af, at de udfører et stort, frivilligt og samfundsgavnligt arbejde, – uden at få så meget som en krone for det.

Tillidshverv et ansvar
At påstande af den karakter kun kan gro i landsbytossers fantasi, er der nok ingen der tvivler på, men da jobbet som Lokalformand er et tillidshverv, så rammer man problematikken omkring det ansvar der følger med.

Dansk Folkeparti advarsler.
– Når man som kommunalbestyrelsesmedlem, regionsrådsmedlem eller lokalforeningsformand er en offentlig person i kraft af sit DF-tillidshverv, så påhviler der én en særlig forpligtelse til at opføre sig ordentligt og handle med omtanke, når man gebærder sig i offentligheden herunder også på Facebook.

Udtalelser i offentligheden
Dansk Folkeparti understreger, at udtalelser på Facebook har nøjagtig samme vægt som andre udtalelser i offentligheden, når der tages stilling til om medlemskabet af Dansk Folkeparti kan fortsætte. Citat fra net-mediet, Dansk Folkeparti i Esbjerg.

Reference
Hjemmesiden, Fyens Stiftstidende //fyens.dk/nyborg/
Hjemmesiden, Fyens Stifttidende //fyens.dk/nyborg/DF-formand-tager-politianmeldelse-med-sindsro/artikel

For yderlig læsning.

Smidt ud af Dansk Folkeparti
 
Dansk Folkeparti-Folketings-kandidat smides ud af partiet