Dræb bloggeren, og tag ytringsfriheden med

Er det i orden at true og dræbe for ord man ikke er enig i?
Skriver Margrethe S. Hansen på Netmagasinet P77.dk

-Og fortsætter.
Desværre ser det ud til at grænsen for, hvilke våben der er legitime i værdikampen og -debatten, har taget en uheldig drejning de senere år.

Især har fremkomsten af sociale medier som Facebook, hvor den politiske debat i dag er rykket over, formået at radikalisere en stor gruppe af danskere i en grad, at jeg som blogger i offentligheden ikke længere kan nøjes med at ryste på hovedet af deres had mod mig og andre.

Schyy, venstrefløjen sover i debatten, skrev forfatter Carsten Jensen i en kronik i slutningen af sidste år.

Jeg ved ikke, om venstrefløjen sådan rigtigt sover, også fordi jeg ikke selv er en del af den. Men jeg ved, at rigtigt mange meningsdannere, journalister og bloggere, som er imod den fremmedfjendske tone i tidens politiske og samfundsmæssige debat, har trukket sig fordi de er blevet forfulgt, chikaneret og intimideret af det indvandringskritiske og antihumanistiske debat-Danmarks tilhængere, fra islamofober i Trykkefrihedsselskabet, til det yderste højres ultranationalister og nazister.

I disse år oplever en del af os, der deltager i værdidebatten på humanismen og det tolerante Danmarks side, at indlysende forhold som at man ikke slår sine meningsmodstandere ihjel, ikke gælder når talen falder på os.

I nogen politiske miljøer i Danmark er dødstrusler og andet af den slags rettet mod muslimer, indvandrere og debattører som mig tværimod helt i orden. Skriver Margrethe S. Hansen på NetAvisen P77.dk

Reference
Netmagasinet P77.dk //p77.dk/blogs/shansen/draeb-bloggeren-og-tag-ytringsfriheden-med

For yderlig læsning

DF-NYT: Blogger idømt tre års fængsel