EFSA svarer på aktindsigtsbegæring om Roundup

020920132150

EFSA svarer på aktindsigtsbegæring om Roundup
Det er efterhånden velkendt at WHO’s kræftforskningscenter IARC har mistænkt Roundup for at være kræftfremkaldende. Skriver man i Margrete Aukens pressemeddelelse

–og fortsætter
IARC’s undersøgelse har forholdt sig til de færdige ukrudtsmidler da det er dem landmændene rent faktisk udsættes for. Efterfølgende vurderede EU’s eget fødevaresikkerhedsagentur, EFSA, at Roundup ikke var kræftfremkaldende.

Dette blev vurderet ved kun at se på glyphosat isoleret fra andre stoffer.

Glyphosat er det aktive stof i Roundup. EFSA’s undersøgelse henholder sig derudover til en masse studier som ikke er offentligt tilgængelige og som er betalt af industrien selv.

Den Grønne Gruppe har derfor søgt om aktindsigt i EFSA’s undersøgelse af glyphosat, og vi er blevet lovet svar tirsdag d. 31. maj.

EFSA er kendt for at have habilitetsproblemer med sine eksperter så en del af aktindsigtsbegæringen drejer sig derfor om at få en liste over de eksperter der har bidraget til undersøgelsen og til deres erklæringer om ”conflict of interests”.

Myndighedernes uafhængighed bør være indiskutabel, de må slet ikke have interessekonflikter, men det kniber gevaldigt med at få det vigtige princip for god forvaltning slået fast.

For yderlig læsning.

Seneste nyt fra SF her
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her