Eksperter advarer mod Jewish Defence League

1. maj 2003 skriver Chalotte Aagaard og Rasmus Egelund på Netavisen /Information.dk
Den jødiske terrorgruppe Jewish Defence League har gennem længere tid arbejdet på at oprette en dansk afdeling.

Organisationen er parat til at forsvare jødiske interesser med »alle« til rådighed stående midler og har til formålet oprettet en dansk hjemmeside, hvor interesserede kan melde sig ind.

Eksperter i terror og jødisk ekstremisme advarer mod organisationen og opfordrer de danske myndigheder til at holde et særdeles vågent øje med den.

051120100710

(Du kan klikke på screen dump for stor størrelse)

Jewish Defence Leagues danske hjemmeside bekender sig åbent til anvendelse af vold og erklærer, at organisationens formål er »at forsvare jødiske rettigheder, institutioner og enkeltpersoner og løse jødiske problemer med ALLE nødvendige midler… herunder styrke, magt og vold.«

Interesserede inviteres til at henvende sig på e-mail ligesom det understreges, at alle jøder uanset religiøs opfattelse ligesom ikke-jøder kan optages som medlemmer, hvis de »kan forstå og støtte det, vi står for.«

Information har forgæves forsøgt at komme i kontakt med indehaveren af den danske hjemmeside, både via e-mail, via den amerikanske moderorganisation, via kilder i det jødiske samfund og via en fiktiv hotmail adresse.

051120100719

Eksperter advarer
Selv om Jewish Defence League har dusinvis af bombeattentater og adskillige politiske mord på samvittigheden i USA, er der ifølge professor i strafferetferetsekspert Vagn Greve ikke umiddelbart noget ulovligt ved den danske hjemmeside.

»Truslen om at anvende alle midler er ikke konkret nok, fordi der hverken er tale om en trussel mod en bestemt person eller en bestemt gruppe af personer,« siger Vagn Greve.

Alligevel advarer flere terroreksperter om, at Jewish Defence League er en organisation, myndighederne bør være opmærksom på.

-Selv om JDLs involvering i terrorattentater ligger flere år tilbage i tiden og deres aktiviteter i Europa først og fremmest er propaganda, bør de danske myndigheder holde øje med, om medlemmerne skifter propagandaen ud med vold«, siger Europas førende terrorekpert Paul Wilkinson, St. Andrew University.

Og den vurdering bakkes op af Dominique Vidal, der er chefredaktør for Le Monde Diplomatique og en af Frankrigs førende kendere af bla. jødiske organisationers aktiviteter i og uden for Israel.

JDL har de senere år gjort sig meget uheldigt bemærket i forbindelse med jødiske demonstrationer, hvor organisationen er blevet brugt som vagtværn.

-Jeg mener bestemt, JDL er farlige. Organisationen er klart voldelig«, siger han.
Medlemmerne er meget radikale og har klart fascistiske tendenser. De vedkender sig den afdøde rabbiner Meir Kahanes ideologi. Han var åbent racistisk og talte om jødernes overlegenhed.«

Vidal peger desuden på, at JDL er specielt uberegneligt, fordi de til forskel for mange andre jødiske grupper ikke står til ansvar for nogen som helst.

Herhjemme finder Lars Erslev Andersen fra Center for Mellemøststudier ved Syddansk Univeristet det »bekymrende, at en organisation som Jewish Defence League findes i Danmark.«

-JDL bekender sig til vold og har en idéologi, der bygger på selvtægt. Deres mål er et beskytte jøder under sloganet ‘Aldrig igen’, en henvisning til Holocaust, kz-lejre osv. Det er da dybt problematisk, hvis de begynder at agere herhjemme,« siger Erslev. ifølge Netavisen /information.dk

Reference
Netavisen //information.dk/81081

For yderlig læsning

/Netmagasinet P77.dk/radikalisering
 
021120101520