Én million til støtte for en ny regering


En enig hovedbestyrelse i Fødevareforbundet NNF bevilger penge til kampen for en ny politisk dagsorden. Herunder støtte til Socialdemokraterne og SF.

Med en bevilling på én million kroner til kampen for en ny politisk dagsorden har Fødevareforbundet NNF lagt linjen frem til det kommende folketingsvalg.

– Den nuværende regering fører med støtte fra Dansk Folkeparti en politik, som bestemt ikke er til gavn for vores medlemmer. Derfor skal vi have en anden regering, siger forbundsformand Ole Wehlast.

En enstemmig hovedbestyrelse i forbundet står bag millionbevillingen. Pengene skal bruges til dels at sætte fokus på fællestemaer for LO-fagbevægelsen, såsom sikring af velfærdssamfundet og bekæmpelse af arbejdsløsheden, dels at profilere emner, der er særlig relevante for Fødevareforbundet NNF. Det vil sige den sociale dumping, der fører til udflytning af arbejdspladser i bl.a. slagterisektoren, og fødevarepolitikken, hvor forbundet vil arbejde for kvalitet og høj beskæftigelse.

– Regeringens såkaldte genopretningsplan er dybt asocial og en krigserklæring mod fagbevægelsen. Det svarer vi igen på, blandt ved at pege på, at der er en anden vej, siger Ole Wehlast.

Også penge til SF
Han henviser her til Socialdemokraternes og SFs udspil om en fair løsning. Fødevareforbundet NNF støtter normalt Socialdemokraterne i forbindelse med folketingsvalg. En del af den million kroner, der nu er sat, vil også blive brugt på partistøtte, og for første gang vil SF også få penge, lover Ole Wehlast.

– I og med, at Socialdemokraterne og SF er kommet med et fælles udspil og udgør det logiske og klare alternativ til den nuværende regering, så synes vi, det er på sin plads også at støtte SF denne gang, siger Ole Wehlast.

Der er endnu ikke sat tal på, hvor stor en del af millionen, der vil gå til direkte partistøtte.

Reference
Hjemmesiden, Fødevareforbundet NNF //nnf.dk/