En sump af højreorienteret had

Netmagasinet P77.dk
*P77: En sump af højreorienteret had

Fascistisk, nynazistisk, konservativt eller bare højreorienteret ekstremisme?

De sociale netværk har betydet en revolution af massemedierne, hovedsageligt fordi alle kan fremsætte meninger frit, ufiltreret og ucensureret og gøre dem tilgængelige for millioner andre.

Det lyder i sig selv som rendyrket demokrati.
Pressefriheden er ikke længere en frihed for nogle få millionærer til at trykke deres synspunkter og kaste dem i hovedet på millioner – i dag kan millioner af mennesker udveksle deres meninger frit.

Skriver Carlos Hernandez på Netmagasinet P77.dk

-Og fortsætter
Denne chance, – en enkel og billig måde til at nå ud til millioner af mennesker kan og bruges også af modstanderne af demokrati.

Ud over antisemitisk og fremmedfjendsk propaganda på hjemmesider og blogs forbeholdt -the usual suspects, spreder de højreorienterede ekstremister deres had i sociale netværk, hvor deres budskaber kan spredes mere eller mindre anonymt.

Sociale netværk som Facebook er af særlig interesse for fascister og tilhængere af andre anti-demokratiske ideologier, fordi de fascistiske budskaber ikke ved første øjekast fremstår tydelige, – man bekender sig ikke åbenlyst synligt til fascismen, – og man er i stand til besnære sit publikum med tilsyneladende harmløse emner.

Mange mennesker – selv politisk aktive mennesker, har ikke gjort sig klart, hvad de vil med den informationsteknologiske revolution, og de ved ikke, hvad der reelt foregår i de sociale netværk.

De sociale netværk har i nogen grad erstattet samtalerne ved stambordene og i pauserummene og er en faktor, der ikke kan og bør undervurderes som af betydning for meningsdannelsen.

Spørgsmålet om hvorvidt og i hvilket omfang udtalelser på sociale netværk virkelig har påvirket, eller om de i sidste ende kun er bekræftelser af eksisterende holdninger og en ydeligere forstokning i disse fremstår fortsat ubesvaret.

Men faktum er, at forsøg på meningsdannelse via de sociale netværk i det mindste foregår.

Jeg vil i det følgende forsøge at give en beskrivelse af kommunikationen i nogle af de højreekstreme grupper på de sociale netværk, deres politiske kontekst og at analysere deres ideologier.

Begynder man at se på nøjere på, hvor de forskellige argumenter med baggrund i f.eks. pseudo-forskning kommer fra, om oprindelsen til disse og i hvilke sammenhænge, de oprindeligt er blevet publiceret, vil man man hurtigt indse, at der er netværk med tydelige forbindelser mellem esoteriske, religiøse og politiske sekter, Klu Klux Klan, konspirationsteoretikere, Scientologi, etablerede populistiske højrepartier og direkte erklæret fascistiske organisationer.

Reference
Netmagasinet P77.dk //p77.dk/en-sump-af-hojreorienteret-had

For yderlig læsning

En ny papir-avis, Dispatch International, blev lanceret i sidste måned

080920121516

6 comments on En sump af højreorienteret had

 1. He, du blander godt nok tingene meget samn, men så ser det jo oz mere spændende ud. Utroligt alle de folk der gider bli ved at finde sig i det.
  Hvis du har et foto af en mand der snakker med en kvinde på en bænk, så er manden en potentiel blotter og står manden ved en bil er han 100% sikkert, i færd med at stjæle denne bil.
  – Du fik da mig til at lige åbne linket og læse igennem ;)

 2. Erik
  Hvad er det du mener der er blandet sammen. Hvilke folk er det du mener der “bliver ved med at finde sig i den”
  Nu ved jeg godt at din 2 skrigeballoner af et par stalker snart vil overfalde debatten

 3. He, troede du kendte mig klovn, jeg hænger ingen ud med navn. Medmindre de selv gir mig Meget Go grund dertil, eller som man siger intet andet valg. Men se på fotos i artiklen, de passer ikk til teksten, ligesom meget andet her hvor der “genbruges” fotos som egentligt ikk hører dertil. Men det er du nok oz bevidst om ML, du hænger jo i her og håber CEZ ka lære dig noget – men sund fornuft, morale og etik. Det ska du nok ta et kursus i andetsteds ;)

 4. Erik
  Der skal en klovn til for at genkende en klovn. Nu er jeg i modsætning til dig, vil jeg tro, veluddannet. Men di had kender jo ingen grænser og du må igang med at skrive et brev til Justistministeren hvor du kan klage over alt og alle. Men ved du hvad man kan faktisk få hjælp til det had

 5. Had og irritation for trolle er ikk ens, min goe Hr.Larsen. Med du som er så hadfuld, ka jo umuligt skelne pga. frustrationen over DU ER SÅÅÅ LILLE! Lol!

 6. Erik
  faktisk er jeg ikke særligt lille! Jeg er 1.82 og vejer omkring 120 kg, hvis det er lille. Hvem er det der er en trold? Jeg er ikke hadefuld ej heller frustreret men siger dig imod og står ikke tilbage for noget som helst og dit idioti skal ikke stå uimodsagt. Hvor langt er du kommet med dit skriveri til justistministeren? Har du hørt fra Justistministeren fra dit tidligere skriv

Comments are closed.