EU-sejr for forskning i fremtidens grønne energiløsninger

EU-sejr for forskning i fremtidens grønne energiløsninger
Europa-Parlamentet har i dag vedtaget EU’s fælles forskningsprogram Horisont 2020 som skal drive udviklingen af ny forskning i Europa gennem de kommende år. Skriver SF i sin pressemeddelelse

–og forsætter
Margrete Auken glæder sig over at særligt vedvarende energi og energieffektiviseringer står helt centralt i EU’s nye forskningspolitik.

-Dagens endelige afstemning er et solidt løft til bl.a. de mange danske virksomheder som satser på fremtidens energiteknologier.

Det er dertil en stor sejr for De Grønne i parlamentet.
Mere end 85 pct. af forskningsmidlerne til energi, svarende til ca. 28 mia. kroner, vil over de kommende år gå til udviklingen af vedvarende energiteknologier og energieffektivisering.

Samtidig har vi formået at begrænse støtten til det problematiske skifergas og CO2-lagring som stadigvæk mest ligner et luftkastel, siger Margrete Auken.

Forskningsprogrammet Horisont 2020 er gældende for perioden 2014-2020 og har som målsætning at skabe kvalitetsforskning, sikre europæisk kompetence i fremtidens industrielle teknologier og løse samfundsmæssige udfordringer.

Horisont 2020 har et samlet budget på godt og vel 500 mia. kr. og skal styrke europæiske virksomheder i kampen om fremtidens teknologiløsninger.

-Fælles forskning er et klokkeklart eksempel på hvordan vi får merværdi ud af samarbejdet i EU og kanaliseret forskningspengene hen til de mest innovative forskere.

Og rigtig godt er det jo at Danmark er i top når det kommer til at modtage EU-midler til forskning fordi vores universiteter og virksomheder har vist sig gode til at gribe og udnytte chancen til innovation, siger Margrete Auken.

For yderlig læsning.

Seneste nyt fra SF her
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her