Europa bør overveje at forbyde højreekstremistiske partier


 

Europa bør overveje at forbyde højreekstremistiske partier
Europa bør overveje at forbyde højreekstremistiske partier fra den politiske arena, sagde Moshe Kantor i en tale onsdag den 16 maj 2012.

Kan man læse på: www.thejc.com

I talen omtales det ny-fascistiske Græske parti ‘Hryssi Avgi’, der betyder ‘Gyldent Morgengry’, som er valgt ind i parlamentet for første gang nogensinde.

‘Gyldent Morgengry’ fik 7% af stemmerne og 21 pladser i det græske parlament

Moshe Kantor, der er formand for Den Europæiske Jødiske Kongres, sagde: “Før de europæiske ledere opfordrer til at arbejde mod had på gaden, skal de se mod deres eget politiske miljø, og det betyder forbud mod, og boykot af alle politikere og politiske partier, der prædiker had og vold.

“Mens vi sætter stor pris på ytringsfriheden, må vi alle erkende, at der skal være begrænsninger, mod had udbredt af ‘Gyldent Morgengry’, der helt sikkert, er udenfor grænserne for passende politisk diskurs.”

Han sagde, -at ‘Gyldent Morgengry’ succes burde have sendt chokbølger gennem magtens korridorer i Europa, og opfordret de europæiske regeringer til at styrke deres indsats mod antisemitisme og højre ekstremisme.

Og – Hr. Kantor rundede b.la. af med at sige, -at der var behov for “stærke lovgivningsmæssige bestræbelser, der arbejder sammen med ikke-jødiske NGO’er til at definere og beskytte vores samfund fra voldelige hadeforbrydelser og forbyde enhver form for tilskyndelse”.

Reference
//www.thejc.com/news/world-news/67715/ban-urged-greeces-golden-dawn-and-other-extremists-europe

Du kan læse mere på //thejc.com

Den sidste bemærkning fik mig til at tænke på mit indlæg med overskriften
Tina Petersen: “Nogen burde gi´den minister en røvfuld..ganske enkelt…”

Ifølge dansk straffelov (§114) er ikke kun voldelige handlinger, men også eksempelvis
støtte, tilskyndelse og råd til voldelige handlinger strafbare.