Europas Kvinders Pris 2010

Ildsjæl med smittende engagement
Britta Thomsen er dette års velfortjente vinder af Europas Kvinders Pris.

Britta sidder i Europa-Parlamentet for Socialdemokraterne i sin 2. periode, men har været aktiv i europæisk politik i de sidste 20 år.

Britta har et vedholdende europæisk engagement og har i EP særligt beskæftiget sig med ligestilling, energi og forskning.

Det helt specielle ved Britta er ikke bare hendes glødende og meget smittende Europa-engagement, som mange har nyt godt af på de mange konferencer, foredrag og rejser som hun konstant deltager i, men også at hun tilhører en lille og udvalgt skare som både intellektuelt kan spille bold med de helt store europæiske drenge og piger, taler 4 sprog flydende og går ind i ganske almindelige mennesker med træsko på.

Hun har i sin formidling af EU stoffet den helt særlige evne at kunne sætte sig ind i folks hverdag og historier og løfte det op på det det mere abstrakte niveau, hvor Europa-politikken foregår, udtaler sidste års prismodtager, professor Marlene Wind fra Københavns Universitet.

Brobygger og grænsebryder
I sin begrundelse for at indstille Britta Thomsen til prisen angav Jane Korczak, næstformand i 3F, blandt andet følgende:

-I fagbevægelsen har vi oplevet Britta Thomsen som brobygger mellem landene, idet hun mindst en gang årligt har lavet uddannelsesrejser, hvor tillidsvalgte fra Danmark har besøgt institutioner i andre EU-lande.

Britta deltager som aktiv og villig debattør på kurser og konferencer i Danmark om ligestilling, integration og mangfoldighed.

Konkret har hun været medvirkende til en række konferencer og seminarer, hvor arbejdsgivere, arbejdstagere og foreninger fra flere EU-lande har haft en dialog om, hvordan der kan komme flere kvindelige lønmodtagere i energisektoren i EU.

Vi har oplevet Britta være offensiv i en samlet modstand mod trafficking, vi har oplevet Britta formidle kontakter over grænserne om kønsbestemt vold.

Britta har et enormt europæisk engagement, som smitter af på alle os andre. Hun får os til at opleve, at EU giver mening. Hun får os til at føle os som en del af et europæisk fællesskab.
De øvrige nominerede til Europas Kvinders Pris 2010 var.
Charlotte Haarder, redaktør af DR’s udenrigsmagasin Horisont
Ellen Trane Nørby, medlem af Folketinget for Venstre
Line Barfod, medlem af Folketinget for Enhedslisten
Sofie Carsten Nielsen, medlem af Folketinget for Radikale Venstre

Britta Thomsen, medlem af Europa-Parlamentet for Socialdemokraterne, taler om bekæmpelse af menneskehandel i plenaren i Strasbourg den 19. januar 2010

Referance
Hjemmesiden //altinget.dk /eu/artikel/2010-10-14-britta-thomsen-faar-europas-kvinders-pris

Hjemmesiden //ec.europa.eu /danmark/eu-politik/alle_emner/juridiske/2010/101014_europas_kvinders_pris_2010_da.