FN: Israel krænker folkeretten

010220131416

FN: Israel krænker folkeretten
Israel opfordres til til øjeblikkelig at fjerne alle jødiske bosættelser fra palestinisk jord, så skarp er formuleringen i en ny rapport

“Alle bosættelsesaktiviteter i de besatte palæstinensiske områder, herunder Østjerusalem, er ulovlig i henhold til international lov,” skriver man i sin pressemeddelelse.

Rapporten fra den internationale undersøgelsesmission om de israelske de bosættelser i de besatte palæstinensiske områder (OPT), opremser en lang række af krænkelser.

-Disse krænkelser alle er indbyrdes forbundne, og udgør en del af et overordnet mønster af overtrædelser, som er karakteriseret som en nægtelse af retten til selvbestemmelse og systemisk daglig diskrimination af det palæstinensiske folk.

FN Menneskerettighedsråd, der har base i Genève, nedsatte i marts 2012, en kommisionsundersøgelse af konsekvenserne, af de israelske bosættelser.

Focus lå på de borgerlige, politiske, økonomiske, sociale og kulturelle rettigheder for det palæstinensiske folk i hele det besatte palæstinensiske områder, herunder Østjerusalem.

-I overensstemmelse med artikel 49. i den fjerde Genève-konvention, skal Israel indstille alle bosættelsesaktiviteter uden forhåndsbetingelser, siger Christine Chanet, formand for undersøgelseskomisionen.

 
Raporten finder du her
 
Og -du kan downloade en kopi her
 

For yderlig læsning

Berlusconi roste Mussolini ved Holocaust ceremoni