Forretningshemmeligheder i smug

020920132150

Forretningshemmeligheder i smug
Torsdag den 19. maj vedtager EU’s justitsministre, heriblandt Søren Pind, en meget problematisk – og af en række vigtige NGOer stærkt kritiseret – lov der skal gøre det lettere for virksomheder at holde forretningshemmeligheder for sig selv. Skriver man i Margrete Aukens pressemeddelelse

–og fortsætter
Formålet med loven var muligvis god nok.
Men definitionen af handelshemmeligheder er endt med at blive så bred at whistleblowere, forskere og journalister fremover selv vil skulle bevise at de ikke gør noget ulovligt når de afslører dokumenter i offentlighedens interesse, fx om korruption, skattefusk eller regnskabsrod.

Flere skandaler der blev afsløret af whistleblowere de sidste år, har vist hvor vigtigt det er at nogen tør stå frem og fortælle offentligheden om ulovligheder.

Det gælder fx sagerne fra LuxLeaks i 2014 og PanamaPapers i 2016.
Derfor har Margrete og resten af den Grønne Gruppe bedt en række eksperter om at udarbejde et lovforslag til beskyttelse af whistleblowers.

Torsdag den 12. maj sendte de det til alle EU-landenes regeringer for at få dem til at arbejde konstruktivt med. Justitsminister Søren Pind modtog lovforslaget torsdag.

For yderlig læsning.

Seneste nyt fra SF her
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her