Forsiden reddet, Teatergruppen hjernedød i Prag

Forsiden reddet, Teatergruppen hjernedød i Prag
Den mediestøttede danske kultur-intellektuelle blog, – ”Den Korte Avis”, har igen mulighed for at lave et scoop af de helt store der kan pryde forsiderne i en hel uge.

Interessentskab
Bag bloggen, ”Den Korte Avis” der startede i januar 2012. står et interessentskab ejet af ægteparret Ralf Pittelkow (ansvarshavende redaktør) og Karen Jespersen (redaktør), fra Wikipedia, den frie encyklopædi.

Bredt favnene
Bloggens målgruppe ser ud til at være bredt favnene, dog fornemmes en del paranoia blandt bloggens linkspredere på det sociale medie facebook, hvor de sikkert får deres aktivitet godt betalt.

Et sidespring
Nå men det var vist et sidespring, som de siger det, i kultur-intellektuelle kredse.

290820160516

Teatergruppen hjernedød
Historien handler, som beskrevet i overskriften, om Teatergruppen hjernedøds uropførelse af den islamiske invation, der var blevet forhåndsgodkendt på rådhuset i Prag.

Scenarie
Iført falske skæg, og medbringende noget børnelegetøj, kom mændene kørende i Humvee på gågaden i Prag, på en søndag.

Husdyr
Ledsaget af en kamel og en ged, råbte de “Allahu akbar” og affyrede nogle knaldhætter, alt imedens de vinkede med et islamisk flag.

Den lokale klovn
“Vi bringer dig lyset af sande tro,” råbte den lokale klovn, Martin Konvicka, der var klædt ud og vel skulle forestille at være en meget farlig islamist… – sådan nogen kommer nemlig, altid slæbende med en kamel og en ged, det ved enhver.

Lokalt
Martin Konvicka kalder man lokalt for, en anti-indvandrings aktivist,
det lyder nok pænere end retaderet.

Desværre skabte forestillingen panik
Prag er en af Central Europas mest besøgte turist destinationer, og den middelalderlige gamle bydel og området i det historiske jødiske kvarter, samt de nærliggende seværdigheder som Karlsbroen og Prag Slot er tæt pakket af turister på en søndag.

Panik blandt turister
Turister i panik, herunder en gruppe fra Israel, nogle med børn, løb i dækning, væltede stole på restauranter og flere kom til skade.

Panik på rådhusplads
“Jeg var på vej ind på den gamle rådhusplads, fra et fjernt hjørne og hørt skud,” siger Andrea Steinova, der bor i Prag. “Så så jeg en gruppe på omkring 40 mennesker, nogle af dem råbende på hebraisk, komme løbende imod mig. Et par af dem snublede og faldt, og andre løb over dem.”

Panik på restaurant
Kristyna Vinsova, en server hos Kotleta, en restaurant på pladsen, sagde omkring 80 mennesker var flygtet derfra. “De væltede borde og stole, de var absolut skrækslagne og der var mange familier med børn,” sagde hun.

Frygt
Aaron Gunsberger, der ejer en kosher restaurant i det jødiske kvarter, greb sin pistol og løb hen til pladsen, bange for, at et angreb fandt sted.

Ikke sjovt
“Da jeg havde forstået, hvad der foregik, fortalte jeg nogle forvirrede amerikanske turister, at det var blot vores lokale klovn, men at jeg ikke synes, det var sjovt,” sagde han og fortsatte, “Hvis de var dukket op foran min restaurant, så ville jeg være i fængsel nu, fordi jeg ville have skudt dem.” Skriver The New York Times.

Referance

Hjemmesiden //nytimes.com/2016/08/23/world/europe/prague-fake-isis-attack ISIS Attack in Prague, Intended as Protest, Causes Panic

Hjemmesiden //da.wikipedia.org/wiki/Den_Korte_Avis

For yderlig læsning

Når små mænd kaster lange skygger
 
Et medienævn i dårlige undskyldninger