Frygt, et islamofobisk netværks bestræbelser

Frygt, et islamofobisk netværks bestræbelser
I år 2011 udarbejdede Center for American Progress den første rapport: ‘Fear, Inc. The Roots of the Islamophobia Network in America’.

20o22o151812

Nu er de udkommet med en 87 siders opfølgende rapport/ studie til den oprindelige Fear, Inc. rapport, outed finansieringen af islamofobi-nettet.

Værdierne for religionsfrihed og de grundlæggende borgerrettigheder er blevet stadfæstet igen og igen af den amerikanske kongres og domstolene.

En grundlæggende respekt for minoritetsgruppers rettigheder, er forbundet med de grundlæggende principper og kerneværdier, der har dannet rygraden i et rummeligt, multidimensional samfund i næsten 250 år i USA.

Men det er gået galt nogle gange, for eksempel, under Anden Verdenskrig, da japansk-amerikanere blev uretfærdigt interneret, fordi de blev betragtet som “de andre”.

Center for American Progress offentliggjorde “Frygt, Inc: rødderne af det islamofobi Network i Amerika” – for at identificere og eksponere de organisationer, akademikere, kloge hoveder, og aktivister, der er i det omfatter og tæt forbundet netværk, sprede misinformation og hadefulde propaganda om amerikanske muslimer og islam.

Rapporten fandt, at syv velgørende fonde brugte $ 42.600.000 mellem 2001 og 2009. for at støtte udbredelsen af anti-muslimsk retorik.

Indsatsen fra finansieringskilderne og misinformations-eksperter forstærkes af et echo-kammer i miljøet som omfatter det religiøse højre, konservative medier, græsrodsorganisationer, og politikere, der forsøger at danne et marginaliseret perspektiv på amerikanske muslimer i den offentlige diskurs.

For yderlig læsning.

“Deadline” En historien om et interview
 
2011-rapporten, ‘Fear, Inc. The Roots of the Islamophobia Network in America’.
 
Opfølgende rapport / studie til den oprindelige Fear, Inc. rapport, outed finansieringen af islamofobi-nettet.

Se denne video for at lære mere, og følg link til de interaktive sider