P77.dk – Gaza-aktivister skabte tumult under AIPAC møde

Netavisen, P77.dk – Gaza-aktivister skabte tumult under AIPAC møde
AIPAC den amerikanske Israel-Lobbyes årsmøde blev i mandags afbrudt af højrøstet pro-Gaza aktivister.

Stemningen hos AIPAC er ekstremt følsesladet, her en lille uges tid efter at den amerikanske præsident Barack Hussein Obama, holdte sin tale til Mellemøsten.

En tale hvori han gav udtryk for, at USA med ham i spidsen, gerne ser en ende på den langvarige konflikt mellem Israel og det palæstinensiske folk.

På AIPACs årsmøde i weekenden gentog præsident Obama sin opfordring til Israel, om at trække sig tilbage til grænserne fra 1967.

Skriver Margrethe S. Hansen – på NetAvisen P77 – og fortsætter
Obamas opfordring blev ikke vel modtaget af Israels premierminister Benjamin Netanyahu.

Men det er ikke kun Obamas opfordring, til at trække sig tilbage til grænserne fra 1967 der skaber frustration under AIPACs årsmøde.

Også hundredvis af pro-Gaza aktivister der er troppet op med skilte og råb om retfærdighed for Gaza, virker frustrerende på mange af deltagerne.

Og her i mandags lykkedes det ovenikøbet for en håndfuld pro-Gaza aktivister, at komme helt ind i salen hvor AIPAC holdte deres møde og afbryde den israelske premierminister Benjamin Netanyahu, kort inde i hans tale.

En af dem der afbrød Netanyahu er den 28 årige amerikanske jødiske Rae Abileah, fra den amerikanske kvindefredsgruppe Code Pink og aktivistgruppen der kalder sig for Move On AIPAC.

Netanyahu blev afbrudt –

Reference
Netavisen, P77.dk – //p77.dk/politik-a-verden/internationalt/512-gaza-aktivist-skabte-tumult-under-aipac-mode
 
For yderlig læsning

FN-rapportør: Israel udfører etnisk udrensning i Palæstina