Gennemsigtighed med MEP’ernes blyantspenge

020920132150

Gennemsigtighed med MEP’ernes blyantspenge
De Grønne har længe kæmpet for gennemsigtighed i de såkaldte blyantspenge – og nu kommer det til at ske. Skriver man i Margrete Aukens pressemeddelelse

–og fortsætter.
Blyantspengene dækker på Margretes kontor blandt andet kontorets udgifter til internet,
kontorleje, mobiltelefoner, samt praktikantens husleje og rejseomkostninger.

På nuværende tidspunkt er der ikke krav om at regnskaberne skal være offentligt tilgængelige eller at der skal laves en eller anden form for revision.

Da det er ganske mange penge det drejer sig om, har der været en del kritik fra borgere og journalister – forståeligt nok.

Forslag om at få åbenhed om brugen af blyantspengene er gang på gang stemt ned. Igen i år blev forslaget først stemt ned i Parlamentets budget-kontroludvalg.

Men herefter lykkedes det at få samlet den nødvendige støtte til at stille forslaget igen på plenarforsamlingen hvor det blev vedtaget med en enkelt stemmes flertal! Sikke en gyser.

Dette kunne lade sig gøre fordi en tredjedel af socialdemokraterne gik imod deres gruppe og støttede kravet om bedre gennemsigtighed.

Nu skal Parlamentets formandskab tage stilling til hvordan det skal gøres i praksis.

På nuværende tidspunkt er det den enkelte politikers ansvar at få lavet regnskabet ligesom i en lille enmandsvirksomhed.

Margretes kontor har selvfølgelig ført regnskab og også udleveret det når journalister har spurgt til det.

For yderlig læsning

Seneste nyt fra SF
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her