Græsk nazistparti, fidialer i flere lande

Den græske nynazistiske parti, Golden Dawn, menes at have oprettet en afdeling i Nürnberg, den tyske by, der gav sit navn til nazisternes antisemitiske Nürnberglove.

Golden Dawn, har omkring 20 pladser i det græske parlament,

120220131319

Skriver the Jewish Chronicle Online, som bl.a. omtaler en artikel i The Guardian hvor man beskriver, at Tyske og græske højreorienterede ekstremister har nære kontakter i Tyskland, i et forsøg på at styrke deres magtbase i Europa, fortæller tyske embedsmænd.

120220131259

Medlemmer af det græske nynazistisk parti Golden Dawn, menes at have oprettet en afdeling i den sydtyske by Nürnberg, med det formål at rekruttere unge grækere, der er strømmet til landet for at søge arbejde.

Det anslås, at 380.000 grækere lever i Tyskland, hovedsagelig i den industrielle Ruhr-dalen, men det reelle tal, som omfatter mange som ikke er registrere hos myndighederne – menes at være tættere på 900.000.

Nürnberg spillede en vigtig rolle i Nazityskland.
Det var stedet for massemøder før krigen, og hvor Rigsdagen blev indkaldt for at vedtage love om, at tilbagekalde tyske jøders statsborgerskab.

Golden Dawn har i en erklæring på sin hjemmeside skrevet, at der var Golden Dawn grupper “ikke kun i Tyskland”, men flere steder i udlandet, herunder også i USA, Canada og Australien.

Nyheden om udbredelsen af det højreekstremistiske parti i Europa, kommer i samme uge som partiets største demostration i Grækenland siden valget.

Fem tusinde Golden Dawn tilhængere marcherede forbi den tyrkiske og amerikanske ambassader i Athen sidste weekend, med anti-indvandring slogans, i en protest karmufleret som en “minde-event”.

Golden Dawn hævder at demonstrationen blev afholdt for at mindes tre piloter som blev dræbt under den græske konflikt med Tyrkiet i 1996.

Iført militære uniform, kasketter og hagekors, marcherede demonstranterne med nynazistiske bannere, tændte fakler og affyrede nødblus, fortæller, The Guardian – //guardian.co.uk/world/2013/feb/05/fears-germany-golden-dawn-greece”

Referance
Hjemmesiden, The Guardian
Hjemmesiden, /guardian.co.uk/world/2013/feb/05/fears-germany-golden-dawn-greece”
Hjemmesiden, The Jewish Chronicle Online
Hjemmesiden, //thejc.com/news/world-news/102283/greek-nazi-party-goes-nuremberg”

For yderlig læsning.

Anders Gravers demostration på Israels Plads