Græsk nazistparti, fidialer i flere lande

Den græske nynazistiske parti, Golden Dawn, menes at have oprettet en afdeling i Nürnberg, den tyske by, der gav sit navn til nazisternes antisemitiske Nürnberglove.

Golden Dawn, har omkring 20 pladser i det græske parlament,

120220131319

Skriver the Jewish Chronicle Online, som bl.a. omtaler en artikel i The Guardian hvor man beskriver, at Tyske og græske højreorienterede ekstremister har nære kontakter i Tyskland, i et forsøg på at styrke deres magtbase i Europa, fortæller tyske embedsmænd.

120220131259

Medlemmer af det græske nynazistisk parti Golden Dawn, menes at have oprettet en afdeling i den sydtyske by Nürnberg, med det formål at rekruttere unge grækere, der er strømmet til landet for at søge arbejde.

Det anslås, at 380.000 grækere lever i Tyskland, hovedsagelig i den industrielle Ruhr-dalen, men det reelle tal, som omfatter mange som ikke er registrere hos myndighederne – menes at være tættere på 900.000.

Nürnberg spillede en vigtig rolle i Nazityskland.

Det var stedet for massemøder før krigen, og hvor Rigsdagen blev indkaldt for at vedtage love om, at tilbagekalde tyske jøders statsborgerskab.

Golden Dawn har i en erklæring på sin hjemmeside skrevet, at der var Golden Dawn grupper “ikke kun i Tyskland”, men flere steder i udlandet, herunder også i USA, Canada og Australien.

Nyheden om udbredelsen af det højreekstremistiske parti i Europa, kommer i samme uge som partiets største demostration i Grækenland siden valget.

Fem tusinde Golden Dawn tilhængere marcherede forbi den tyrkiske og amerikanske ambassader i Athen sidste weekend, med anti-indvandring slogans, i en protest karmufleret som en “minde-event”.

Golden Dawn hævder at demonstrationen blev afholdt for at mindes tre piloter som blev dræbt under den græske konflikt med Tyrkiet i 1996.

Iført militære uniform, kasketter og hagekors, marcherede demonstranterne med nynazistiske bannere, tændte fakler og affyrede nødblus, fortæller The Guardian.

Referance.

The Guardian

The Jewish Chronicle Online

For yderlig læsning.

Anders Gravers demostration på Israels Plads