Hjælp til den tyrkiske opposition

020920132150

Hjælp til den tyrkiske opposition
Tirsdag den 17. maj holder det det tyrkiske parlament første gang ud af to om et nyt lovforslag der løfter den parlamentariske immunitet for 129 tyrkiske parlamentsmedlemmer af det pro-kurdiske oppositionsparti, HDP. Skriver man i Margrete Aukens pressemeddelelse

–og fortsætter

170520161337

Præsident Recep Tayyip Erdogan ønsker at kunne retsforfølge HDP medlemmer idet han hævder at de har relationer til det ulovlige kurdiske arbejderparti, PKK, der kæmper for kurdisk selvstændighed.

Margrete og en række andre medlemmer af Europa-Parlamentet gik i sidste uge sammen om et fælles brev til det tyrkiske parlament for at overbevise dem om at stemme imod lovforslaget.

Afstemningen den 16. maj er hemmelig, og derfor håber Europa-parlamentsmedlemmerne at brevet vil kunne påvirke især de tyrkiske parlamentsmedlemmer der stadig er i tvivl om hvad de vil stemme.

Parlamentarisk immunitet er beskyttelse af parlamentsmedlemmer imod mulig politisk forfølgelse fra den udøvende magt gennem bl.a. politi og anklagemyndighed mens de sidder i embedet.

Medlemmer af Folketinget og Europa-Parlamentet har også parlamentarisk immunitet som naturligvis ophæves når det drejer sig om ‘almindelig’ retsforfølgelse.

For yderlig læsning.

Seneste nyt fra SF her
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her