Hormonforstyrrende stoffer


Hormonforstyrrende stoffer
Onsdag stemte Parlamentet om en indsigelse mod Kommissionen alt for slatne forslag om hormonforstyrrende stoffer såsom Bisphenol A. Skriver man i Margrete Aukens pressemeddelelse

–og fortsætter
De Grønne søger at samle opbakning til indsigelsen frem til den vigtige afstemning.
De Grønne mener ikke at Kommissionen med sit forslag stiller tilstrækkelig høje krav til de farlige stoffer EU-borgerne udsættes for gennem kosmetik, legetøj og meget mere – stoffer som der med stærk videnskabelig dokumentation mistænkes for at være hormonforstyrrende.

De Grønne mener desuden at Kommissionen er gået langt udover sit tildelte mandat.


Absolut flertal
Parlamentet blokerede onsdag et forslag fra Kommissionen, som ville have betydet, at visse kemikalier i pesticider ikke ville være blevet identificeret som hormonforstyrrende.

Et forslag om, at nedlægge veto mod kommissionens forslag, blev stemt igennem i Parlamentet med 389 stemmer for, 235 imod og 70 undlod at stemme.

Dermed var der absolut flertal, hvilket var nødvendigt for at modsætte sig Kommissionens forslag.
En rapport fra UNEP/WHO har kaldt hormonforstyrrende stoffer en “global trussel” med henvisning til det stigende antal af hormonelle lidelser blandt mennesker og dyr.

Ifølge rapporten kan hormonforstyrrende stoffer medføre negative reproduktive virkninger
(infertilitet, kræft og misdannelser), og påvirke skjoldbruskkirtlen, hjernefunktionen, metabolisme, insulin og blodsukker samt medføre overvægt.

Referenceliste
/sf.dk /seneste-nyt
 
Du kan se den Grønne gruppe i parlamentet her
 
FN’s (UNEP) og WHO’s rapport om hormonforstyrrende stoffer
 
Pressemeddelelse, EU-Parlamentet blokerer forslag og kritiserer smuthuller