Hyklerisk harme over udlevering af stillerlister

»Loven siger helt klart i paragraf 25, at stillernes navne og bopæl er offentligt tilgængeligt«, siger Britta Nørgaard, chefjurist i Region Syddanmark.

Det vil sige, at de har fået udleveret navn, adresse og fødselsdatoer på mere end 900 borgere.

Webstedet Redox, har i dag ikke ønsket at stille op til interview,
men siger blandt andet i en mail til TV 2/Fyn

-Vi bruger aktindsigt til at kortlægge hvilke nazister, der stiller op ved kommunalvalget. Når der f.eks. figurerer en række kendte nazister øverst på stillerlisten, så kan vi se hvilke nazistiske grupper der bag kulissen samarbejder.

Når vi ser på udviklingen i vores nabolande er det helt tydeligt, at vi skal være meget opmærksomme på, at den slags grupper er i vækst.

Redox vil bede om aktindsigt i stillerlister i alle kommuner og regioner i hele landet. Målet for Redox er at nå hele landet i løbet af et par dage. Skriver Redox på deres netmedie.

Raser over udlevering af navne, 12. november 2013
Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti vil have ministeren i aktion efter at det er kommet frem, at den venstreorienterede organisation Redox har anmodet om aktindsigt – og fået det, Kan man bl.a læse på Webstedet for TV2/FYN.

Men er det i grunden ikke lidt tankevækkende?
Samtlige større nyhedsmedier har arkiver der går mange år tilbage, det være sig DR, TV2 og naturligvis også de landsdækkende mediehuse.

Dansk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti er forarget over at Researchkollektivet Redox, tilsyneladende ønsker at udfører et lovligt journalistisk fodarbejde, som antagelig kan fører til udgivelsen af nogle artikler.

Helt på samme måde som man almindeligvis betragter, som et godt journalistisk håndværk. Dertil kommer, at Dansk Folkeparti den 29 maj 2013. indrykkede en annonce i flere af landets aviser.

I annoncen nævner man 685 personers navne fordi de har fået dansk statsborgerskab.

121120130955

Annoncens overskrift påstår, at en af dem, der stod på listen og havde fået dansk statsborgerskab, “er til fare for Danmarks sikkerhed” og er “potentiel terrorist”.

Reference
Webstedet //tv2fyn.dk /article/434076:Syddanmark-udleverer-personlige-oplysninger
Webstedet //tvsyd.dk /artikel/220709/Nazist-eller-demokrat
Webstedet //altinget.dk /15-statsborgere-sejrer-over-df-i-retssag-om-annonce

For yderlig læsning

Webstedet, redox.dk
 
Webstedet for Foreningen Demos’s hjemmeside