Kun en ny regering kan rette op på økonomien

Kun en ny regering kan rette op på økonomien  
I dag har vismændene fremlagt sin efterårsrapport. Konklusionen er klar:

Regeringens genopretningsplan er sent til tælling, og der er behov for en ny økonomisk plan frem mod 2020, som blandt andet indeholder en efterlønsreform.

Skriver de radikale i sin pressemeddelse
-Og fortsætter:

Radikale Venstre lytter.
Der er grænser for længe man kan sidde de uafhængige økonomers anbefaling overhørig, siger Morten Østergaard.

“Der er to ting, der står klart på baggrund af vismændenes efterårsrapport:

Regeringen har totalt mistet grebet om den økonomiske politik, og det bliver en bunden opgave for en ny regering at levere den troværdige økonomiplan, som Danmark har brug for,” konstaterer Radikale Venstres finansordfører, Morten Østergaard, efter at have læst vismandsrapporten.

“Økonomer har før sagt, at man ikke kommer uden om en efterlønsreform.

At vismændene nu gentager det, og samtidig med tal viser, hvor effektiv en sådan reform er, gør det blot mere presserende at komme i gang med reformarbejdet,” siger Morten Østergaard.

Vismændene konkluderer – på linie med tidligere beregninger fra Radikale Venstre – at selv med regeringens genopretningsplan vil underskuddet på den offentlige saldo være tordnende stort i 2020.

Det skyldes, at aldringen i befolkningen nu sætter ind og medfører mangel på arbejdskraft.

“Det står klart for Radikale Venstre, at en ny plan med mål for nedbringelse af underskud og reformer der virker bliver en ny regerings vigtigste opgave.

Om bare få år vil vi mangle hænder og hoveder på arbejdsmarkedet, og det giver derfor ingen mening at sende dem på efterløn med statstilskud,” siger Morten Østergaard. Ifølge en pressemeddelse fra Det Radikale Venstre.

For yderlig læsning

Radikale Venstre /radikale.dk