LuxLeaks-anbefalinger klar

LuxLeaks-anbefalinger klar
Det særlige undersøgelsesudvalg som skulle udrede bl.a. Luxembourgs medvirken i hemmelige favorable skatteaftaler for virksomheder (de såkaldte sweetheart deals hvor virksomheder betaler nærmest 0 pct. i skat) har afsluttet sin undersøgelse. Skriver man i Margrete Aukens pressemeddelelse

–og fortsætter.
Onsdag den 6. juli stemmer Europa-Parlamentet om at godkende udvalgets undersøgelse og anbefalinger.

De Grønne er meget glade for rapporten.
Det særlige undersøgelsesudvalget blev i sin tid nedsat på De Grønnes initiativ,
og De Grønne har bidraget væsentligt til udvalgets arbejde.

Rapporten konkluderer først og fremmest at de eksisterende skattereformer er utilstrækkelige.

Udvalget anbefaler at vi i EU laver yderligere tiltag på skatteområdet:

En fælles europæisk virksomhedsskat, en fælles stærk beskyttelse af whistleblowers, en fælles sortliste over lande som hjælper virksomheder med skatteunddragelse og som EU derfor skal pålægge handelssanktioner, mulighed for at tilbageholde skat på EU-niveau hvis penge flyder ud af EU uden at være blevet beskattet i noget EU-land; en minimums virksomhedsskat på tværs af EU; øget samarbejde mellem EU og USA om skat; og en særlig skattemyndighed under FNsom kan hjælpe udviklingslandene med at varetage deres interesser i internationale skattereformer, strammere regulering af bankerne så de holder op med at biståvirksomheder med at slippe udenom skattebetaling.

De Grønne foreslår derudover at lave lovgivning om transfer pricing, det vil sige regler for til hvilken pris virksomheder kan sælge til hinanden.

70 pct. af virksomheders skatteunddragelse skyldes nemlig misbrug af transfer pricing.
Deruover skal der være et offentligt register så man kan se hvem der er de virkelige ejere af virksomheder, som gemmer sig bag alle skuffeselskaberne.

For yderlig læsning.

EP skatteunddragelse undersøgelse
 
Seneste nyt fra SF
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her