Margrete besøger Gaza – hvis Israel tillader

Margrete besøger Gaza – hvis Israel tillader
I næste uge tager Margrete sammen med tre andre medlemmer fra EU-Parlamentets Palæstinadelegation til Palæstina. Skriver man i Margrete Aukens pressemeddelelse

–og fortsætter.
Denne gang skulle vi meget gerne komme ind i Gazastriben hvor vi skal se på den humanitære situation i det hærgede område og mødes med blandt andre FNs hjælpeorganisation for palæstinensiske flygtninge (UNRWA).

Vi skal danne os et indtryk af Gazas genopbygning efter Israels sønderbombning i sommer.
Delegationen skal blandt andet besøge skoler, tale med internt fordrevne palæstinensere og undersøge sanitets – og vandforsynsforhold.

De mange bombninger og den fortsatte israelske belejring har efterladt verdens tættest befolkede område i trauma, desperation og uden troværdig udsigt til en bedre fremtid.

Der er tale om en regulær humanitær katastrofe: 100.000 – 120.000 mennesker er hjemløse, 96.000 hjem er ødelagte og 1.000 børn vil leve med varige fysiske mén som følge af de israelske bombadementer.

Delegationen hvor Margrete er næstformand, er de seneste tre gange hvor vi skulle til Gaza, blev nægtet adgang af de israelske myndigheder med vekslende men altid uholdbare begrundelser.

Underligt nok får andre også parlamentariske delegationer adgang, men det er nok Israels modstand mod EU og især Parlamentet som har vovet at kritisere Israel, der gør sig gældende.

Forhåbentlig vil de israelske myndigheder denne gang vil lukke os ind.
Gazas mishandlede indbyggere har brug for at se at de ikke er glemt af oververdenen, og vi har brug for at møde dem og bevidne situationen.

For yderlig læsning

Seneste nyt fra SF
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her
 
Delegationen for Forbindelserne med Det Palæstinensiske Lovgivende Råd