Margrete mødes med ny europæisk ombudsmand

020920132150
Margrete spillede i foråret en afgørende rolle i Europa-Parlamentets valg af ireren Emily O’Reilly til posten som ny europæiske ombudsmand.

O’Reilly påbegyndte sit nye arbejde d. 1. oktober. Skriver SF i sin pressemeddelelse

-og fortsætter
Fortsæt kampen for åbenhed i EU-institutionerne og respekten for borgernes ret til indsigt og god administrationen i EU.

080720131921

Det vil nok forudsætte egentlig lovgivning, en forordning, og mulighederne for at få den på EU’s dagsorden bliver et centralt emne når Margrete onsdag mødes med den nye europæiske ombudsmand, Emily O’Reilly.

Det er helt i forlængelse af det de to hidtidige ombudsmænd har kæmpet for siden den europæiske ombudsmands-institution blev oprettet i 1995.

Emily O’Reilly var et sikkert kort til posten som europæisk ombudsmand.

Med 10 års erfaring som ombudsmand i Irland er hun godt rustet til at til at tage over fra den afgående ombudsmand Nikoforos Diamandouros.

O’Reilly har gentagne gange bevist at hun ikke er bange for at komme på kant med siddende regeringer for at tale borgernes sag.

Og det er jo en vigtig egenskab i en tid hvor medlemslande og EU-Kommissionen har en tendens til at glemme deres egne løfter og skåltaler om åbenhed i administrationen.

For yderlig læsning.

Seneste nyt fra SF

Se den Grønne gruppe i parlamentet her
 
Ny Europæisk Ombudsmand Valgt
 
Ny uafhængig ombudsmand i Parlamentet