Marokkanerne på gaderne i protestdemostration for demokrati, menneskerettigheder og social retfærdighed


Tusindvis af marokkanerne protesterede
Marokkanerne på gaderne i protestdemonstration for demokrati, menneskerettigheder og social retfærdighed

Tusindvis af marokkanerne protesterede søndag i Rabat og Casablanca i særdeleshed, de  krævede mere demokrati og social retfærdighed, på trods af en nylige meddelelse af kong Mohammed VI.
som lovede radikale politiske reformer.

-Den marokkanske folk kræve forandringer, råbte demonstranter i Rabat søndag formiddag ved at påberåbe sig, regeringens afgang, mens bannere proklamerede, frihed og værdighed for den marokkanske folk.

-Nej til korruption og nepotisme, mere 10.000 mennesker var på gaden i Casablanca, siger en AFP journalist.

Marcher og demonstrationer også var planlagt i andre marokkanske byer, af en gruppe som kalder sig, “bevægelsen af 20. februar”, – unge marokkanere som har kontakt med hinanden på det sociale netværk Facebook.

Der var ingen rapporter om hændelser i slutningen af morgenen og politiet tilstedeværelse var diskret i Rabat og Casablanca.

Opfordringen til protest er støttet af ungdomsorganisation for Retfærdighed og Barmhjertighed Association, som betragtes som den vigtigste islamistiske bevægelse i Marokko, og flere foreninger og ngo’er, som den marokkanske Association for Human Rights (Mahr) .

Den marokkanske konge har bebudet en række vigtige foranstaltninger: oprettelse af en kommission til revision af forfatningen, domstolenes uafhængighed, adskillelse af beføjelser og styrkelse beføjelser premierminister, tilsyneladende indleder man en tilnærmelse i retning af et parlamentarisk monarki.

De protesterende, ønskede imidlertid at opretholde presset.
-Vi ønsker at opretholde presset for reformer, for menneskerettigheder, sociale og politiske rettigheder, siger Rabat Settik Lahrach af NGO, Forum for Retfærdighed og Sandhed.

-Vi ønsker en demokratisk forfatning, retten til uddannelse, gratis sundhedsvæsen og et værdigt liv, sagde Abdelhamid Amine af AMDH. Skriver humanite.fr

Reference
L’Humanité/manifestations-pour-des-changements-et-la-justice-sociale

For yderlig læsning

203 gange har den Europæiske menneskerettighedsdomstol grebet ind