Mellemøsten på dagsordenen i Strasbourg


I den kommende uge vil den israelske præsident, et resolutionsforslag om Egypten,
og en resolution om palæstinensiske fanger være på programmet i Strasbourg.
Skriver man i Margrete Aukens pressemeddelelse

–og fortsætter
Tirsdag middag taler Israels præsident, Shimon Peres, i Parlamentet.

120320130821Peres er på charme-offensiv i Europa og besøgte også Kommissionen i onsdags, hvor Barroso fremhævede EUs fortsatte støtte til to-statsløsningen.

Barroso opfordrede Israel og det besatte Palæstina til at støtte og implementere tillidsskabende foranstaltninger, der kan få fredsprocessen i gang.

Barroso sagde ganske vist, at enhver handling, der kan undergrave to-statsløsningen bør undgås, men han nævnte beklageligvis ikke at bosættelserne anses som den største trussel mod to-statsløsningen.

Med det fortegn risikerer Peres’ besøg i Parlamentet at blive en ufarlig og derfor nærmest pinlig høflighedsvisit.

Onsdag vil Catherine Ashton komme med en udtalelse om situationen i Egypten.
120320130829

I forlængelse af den seneste eskalering af voldsomme gadekampe i starten af marts i den ægyptiske havneby Port Said forbereder Margrete sammen med den Grønne Gruppe et resolutionsforslag, der udtrykker hård kritik af den ægyptiske regering og solidaritet med det ægyptiske folk.

Torsdag eftermiddag debatteres og stemmes der om en resolution om de utallige politiske fanger i israelske fængsler og den grove og folkeretsstridige behandling af dem.

Anledningen er den palæstinensiske fange Arafat Jaradat, der døde i israelsk fangenskab den 23. februar, hvilket medførte massedemonstrationer på Vestbredden.

Brugen af fængslinger af almindelige mennesker, der sætter sig op imod den israelske besættelse, herunder dem der deltager i de ikke-voldelige demonstrationer, er et af de grove midler, Israel bruger for at underminere den palæstinensiske modstand.

Margrete har ansvaret for på den Grønne Gruppes vegne at få udarbejdet en resolution, som vi gerne skulle have det store flertal i Parlamentet med på.

For tiden sidder der 4.600 palæstinensiske fanger i israelske fængsler, hvoraf 159 er såkaldt administrativt tilbageholdte – dvs. uden at have været stillet for en dommer,
-ja endog ofte uden at kende anklagen mod sig.

For yderlig læsning

Seneste nyt fra SF
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her