Menneskerettigheder: Saudi-Arabien


Menneskerettigheder- Saudi-Arabien
MEP’erne traf flere beslutninger torsdag, og opfordrede Saudi-Arabien til at standse henrettelsen af Ali Mohammed al-Nimr samt til et såkaldt moratorium / Et stop for dødsstraf.
Pressemeddelelse – 08-10-2015 – 00.30
Saudi-Arabien: al-Nimr dødsdom
MEP’er fordømmer kraftigt domfældelsen af Ali Mohammed al-Nimr samt dødsstraffen og støtter indførelsen af et moratorium om dødsstraf, som et skridt i retning af afskaffelse af dødsstraffe.
De udtrykker deres bekymring over den rapporteret stigning i antallet af dødsdomme i Kongeriget Saudi-Arabien i 2014. og den alarmerende hastighed, hvormed domstols-afgørelser er endt op med dødsstraffe i 2015.

Parlamentet opfordrer de saudiarabiske myndigheder, og især kong Salman bin Abdulaziz Al Saud, at standse henrettelsen af Ali Mohammed al-Nimr og udstede en benådning eller omstøde straf.

Det appellerer til EU-Udenrigstjenesten og medlemsstaterne til at implementere alle deres diplomatiske værktøjer, og gøre alt for at øjeblikkeligt, at standse henrettelserne.

MEP’erne opmærksom på, at Saudi-Arabien for nylig er blevet udnævnt til formand i et panel af uafhængige eksperter ved FN’s Menneskerettighedsråd og opfordre de saudiarabiske myndigheder til “at sikre, at standarderne for respekt for menneskerettighederne og de grundlæggende frihedsrettigheder i deres land er i overensstemmelse med en sådan international rolle”.

Den ikke-bindende resolution blev vedtaget med håndsoprækning.

For yderlig læsning

Ali Mohammed Baqir al-Nimr – Amnesty International
Menneskerettigheder: Saudi-Arabien, Nigeria, Den Centralafrikanske Republik og Thailand
 
FN’s racismekomité bekymret over politisk propaganda
 
Human rights en liberal mærkesag
 
Blogger vinder Sakharov-prisen