Mistænkte bag nynazistisk websted anholdt

Mistænkte bag nynazistisk websted anholdt
To formodede administratorer af den ekstreme højreorienterede Internet-platform Altermedia er blevet anholdt og sidder nu fængslet i nærheden af byen Bielefeld.

Skriver man på hjemmesiden Deutsche Welle (DW) som bl.a. fortæller følgende.

Forbundsrepublikkens anklagemyndighed offentliggjorde en pressemeddelelse efter de havde foretaget razziaer. Tysk politi har efterforsket på tværs af flere lande, som led i en afdækning af højreorienteret internetaktivitet.

De formodede hovedmænd bag den internationale internetportal Altermedia, menes at være den – 47-årige Jutta V. og den 27-årige Ralph Thomas K. – som er blevet anholdt på grund af en mistanke om at være ved, at danne en kriminel organisation.

Politiet har dem nu i forvaring i Bielefeld, i staten Nordrhein-Westfalen.
Ifølge en pressemeddelelse fra Forbundsrepublikkens anklagemyndighed, bliver de sigtet for at opildne til had og vold via hjemmesiden “Altermedia Deutschland”, som har internationale følgende.

Anklagemyndigheden mener at kunne bevise, at de systematisk har spredt nazistiske ideologi, brugt forbudte nazistiske hilsener og opfordrede til vold mod udlændinge i Tyskland.

“De er mistænkt for, at tilskynde andre højreekstremister til at begå forbrydelser, og dermed bidrage til at skabe et senarie af frygt hos de mennesker, som det er rettet imod” skriver anklagemyndigheden i sin pressemeddelelse, ifølge DW.

Forbundsrepublikkens anklagemyndighed har sagen på grund af netmediets internationale karakter og opbygning af netværk.

Anholdelserne blev foretaget i Lloret de Mar, i Spanien.
Internetportalen Altermedia, er oprettet på en server, som fysisk er til stede i Rusland, den er stadig aktiv, men man har anmodet om, at få den lukket ned.

I 2011 førte en efterforskning til en nedlukning af domænet Altermedia – baseret på en server som var beliggende i USA, administratoren fik fængselsstraf på 27-måneder.

Reference:
//dw.com/en/suspected-neo-nazi-website-operators-arrested-in-germany/a-19006861″
Deutsche Welle (DW)
hjemmesiden, //dw.com/en/suspected-neo-nazi-website-operators-arrested-in-germany

For yderlig læsning.
 
“Misse Møghe: Jeg draaager” – Det gør NetAvisen 180grader også