Nazister mistænkes for mord

Nazister mistænkes for mord
Tre unge mænd med tilknytning til nazisternes svensk modstandsbevægelse er mistænkt for mordet på 22-årige Joakim i Vallentuna.

To af dem, en 17-årig og en 18 årig, er allerede varetægtsfængslet for andre forbrydelser og hadske ytringer.

De er begge kendt af politiet for tidligere mindre forbrydelser som tyveri og overtrædelse af kniv-lov.

Den tredje af dem er stadig på fri fod.
– En person med nazirelationer, som tidligere har været at finde i ledelsen af den svenske modstandsbevægelsen, og som nu aktiv i Nazi svenskerne parti, han skriver på Twitter, at de fik besøg af politiet.

Politiet skal også have gennemført ransagning hos en gruppeleder i den svenske modstandsbevægelsen. Skriver det svenske hjemmesiden, /expo.se, som følger sagen.

Joakim Karlsson mistede livet efter at være blevet brutalt slået, sparket og trampet på i Vallentuna Centre i slutningen af september i år.

Tre gerningsmænd stak ham i brystet med en kniv og trampede på hans hoved.
Efter ni dage i konstaterede lægerne på hospitalet, at Joakim var hjernedød, og hans familie har efterfølgende besluttet at slukke for hans respirator.

– Jag var där ända tills sista hjärtslaget, till sista andetaget genom respiratorn för det var det han hade han andades inte av sig själv. Han var tvungen att ha i princip alla maskiner han kunde ha för att klara sig och det gick i alla fall inte. Det gör fruktansvärt ont i kroppen att veta att min lillebror aldrig kommer komma hem, säger Rose Marie, som var den person, der slukkede for respiratoren, til  TV3-pogrammet “Wanted”.

For yderlig læsning.

Vallentuna blog
 
Nazistisk politiker involveret i knivoverfaldssag