Netavisen P77.dk: Dansk Folkeparti og Søren Espersen i Israels tjeneste

Dansk Folkeparti er det største pro-zionistiske parti i Danmark og har flere fremtrædende medlemmer placeret i højrenational-zionistiske foreninger i Danmark. Skriver Margrethe S. Hansen på NetAvisen P77.dk

-Og fortsætter
Dansk Folkepartis udenrigsordfører og det danske folketings 2. næstfomand Søren Espersen,har aldrig lagt skjul på at han er zionist og hans hjerte banker for den jødiske stat Israel.

Dog kunne ungdomsbladet Tjek I midten af 90erne placerer Søren Espersen i en helt anden virklighed.

I en artikelserie om den yderste danske højrefløj og Den danske forening, kommer Tjeck også ind på at Søren Espersen fra Dansk Folkeparti, på et tidspunkt i starten af 90erne skulle være tilknyttet den danske nationalsocialisiske bevægelse DNSB som B-medlem.

Ifølge ungdomsbladet Tjeck så var det blandt andet en kopi af nazisternes medlemslister, der kunne udpege Søren Espersen fra Dansk Folkeparti som B-medlem hos DNSB.

Tjecks artikel rystede Dansk Folkeparti og Søren Espersen anlagde injurier-retsag imod Tjeck.

I første omgang tabte han i landsretten.
Dommerne kom frem til at Tjecks dokumentation bla. i form af en kopi af nazisternes liste B hvor på Søren Espersen stod opført var i orden.

Søren Espersen var på ingen måde tilfreds med ufaldet af retssagen og tog sagen videre til højsteret.

Højsteret frikendte Søren Espersen på et hængende muldhår, fordi Tjeck ifølge dommerne i højsteret ikke med sikkerhed kunne dokumenter at Søren Espersen, på trods af sit B- medlemskab af DNSB var nazist.

Søren Espersens forklaring om at han var på B-holdet hos DNSB, alene skyldes hans arbejde som journalist på dagbladet B.T blev vægtet højere og han blev frikendt.

Efter retssagen så man Søren Espersen mere og mere træde frem i offentligheden, som glødende forsvarer af den jødiske stat Israel og zionismen.

Zionismen er mange ting og kan ikke direkte placeres på en politisk højre /venstre skala.

Tilhængerene beskriver Zionismen som en ideologi der bæres af et ønske om en stærk selvstændig jødisk stat.

Der findes flere former for zionisme.
Der er progressiv zionisme som er knap så nationalistisk og som godt kan rumme en palæstinensisk stat ved siden af Israel og så er der nationalistisk-zionisme, der befinder sig på den politiske højrefløj og som bæres af en stærk jødisk identitet og nationalisme.

Selv om zionismen er en jødisk politisk ideologi, behøver man ikke at være jøde for at være zionist.

Man skal blot føle stærkt for en jødisk nationalstat, helst så stor som muligt i det område der i flere århundreder er gået under navnet Palæstina.

Eksempler på zionister som ikke er jødiske, er den hollandske politiker Geert Wilders og danske Søren Espersen.

Nu kunne man sige at Søren Espersens støtte til Israel, er en naturlig følge af hans ægteskab med Yvette Espersen som er jødisk.

Men før man konstatere dette må man tage med Søren Espersens egen politiske ståsted, som er på den yderste højrefløj i dansk politik og som blandt andet har ført til at han i mange år var medlem og aktiv skribent i den stærkt fremmedfjendske forening Den danske Forening.

Den Danske Forening havde i starten af 90erne nazister fra DNSB i egne rækkker.

Søren Espersen har aldrig offentligt taget afstand fra den danske forenings fremmedhad og han har aldrig i offentligheden givet udtryk for kritik med at den danske forening gennem tider har haft medlemmer der var racister eller antisemitiske.

Tværtimod har Søren Espersen som politiker i Dansk Folkeparti trukket på sine kontakter i den danske forening når f.eks der skulle laves propangda for Dansk Folkeparti.

Samtidigt med kontakten til Den danske forening har Søren Espersen og hans kone Yvette Espersen skabt sig tætte relationer til de mest højrenationale zionister i Danmark.

Alliancen mellem højrenationale eller facister og jødiske højrenationale zionister er ikke et nyt fænomen, men noget der kan føres tilbage helt til den italianske fascist Mussolinis tid.

Fascisten Mussolini havde mange italianske jødiske højrenationalister, som tilhængere og mange af disse var organiseret i den zionistiske bevægelse der var begyndt at spiret frem i Europa efter 1 verdenskrig.

Der er også flere fælles karaktertræk mellem jødisk-zionisme og fascisme.

En del jødiske intelektuelle der høre til den progressive fløj af jødedommen kalder zionismen for jødisk-fascisme.

Den jødiske forfatter og professor Victor Klemperer omtalte zionismen i sine dagbøger som en jødisk form for nationalsocialisme.

Han anså zionismen for at være ligeså racistisk og ekstrem som den tyske nationalsocialisme.

“Victor Klemperer’s critique of Zionism: “To me,” he writes in June of 1934, “the Zionists, who want to go back to the Jewish state of AD70 … are just as offensive as the Nazis.

With their nosing after blood, their ancient ‘cultural roots’, their partly canting, partly obtuse winding back of the world they are altogether a match for the National Socialists…”

I vores tid ses også alliancer imellem nyfascisiske, højrepopulisiske europæiske partier og højrenationale zionister.

Eksempler på sådanne alliancer er:
Østrigske Friheds parti, Belgiske Vlaams Belang, britiske British National party og franske Front Nationale.

Alle fire partier har en antisemistisk fortid, men har valgt at droppe antisemtismen til fordel for had til muslimer og islam og et samarbejde med højrenationale zionister.

I Danmark er det Dansk Folkeparti som udfylder rollen, som det parti der fremmer og er fortaler for de højrenationale zionisters mærkesager.

Reference
Netmagasinet P77.dk /p77.dk

For yderlig læsning.

Ingen plads til Morten Messerschmidt
 
Netavisen P77.dk: Søren Espersen støtter investeringer i Kampdroner
 
Filip Dewinter fra det belgiske parti Vlaams Belang, klager over plakatkunst
 
Kvindegruppe Women of the Wall anholdt