Ny EU grænsekontrol

020920132150

Ny EU grænsekontrol
Mandag den 30. Maj stemmte Parlamentets borgerrettighedsudvalg (LIBE) om et nyt europæisk grænseagentur. Skriver man i Margrete Aukens pressemeddelelse

–og fortsætter.
Når loven bliver endelig vedtaget, vil den betyde en reel kontrol med EU’s ydre grænser via en stor opgradering af FRONTEX’ arbejde og ressourcer.

Som følge af de Grønnes vedholdende arbejde vil FRONTEX blive en institution som lever op til EU’s egne regler for beskyttelse af mennesker, og agenturet bliver som en del af EU’s fælleslovgivning underlagt demokratisk kontrol.

 

 
FRONTEX skal lede efter og redde flygtninge der er ved at drukne udfor EU’s kyster. De skal leve op til menneskerettighederne, inklusive flygtningenes ret til at søge asyl.

Agenturet skal som en hvilken som helst anden EU-institution beskytte personlig data, og man vil kunne klage over FRONTEX behandling hvis agenturet ikke lever op til egne forskrifter.

FRONTEX vil fortsat skulle koordinere arbejdet med EU-medlemsstaternes egne grænsevagter.

Men da det ikke er lykkedes De Grønne at afværge at agenturet får mulighed for at sende grænsevagter til en EU-medlemsstat som ikke ønsker det, vil De Grønne stemme blankt og fortsætte kampen for et acceptabelt kompromis i den endelige lov.

For yderlig læsning.

Parlamentets Borgerrettighedsudvalg (LIEBE)
 
Seneste nyt fra SF
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her