Nyt hvidvaskningsdirektiv

020920132150

Nyt hvidvaskningsdirektiv
Kommissionen fremlage tirsdag sit forslag til et nyt hvidvaskningsdirektiv. Ud fra hvad vi ved om forslaget indtil videre, er det rigtig godt. Skriver man i Margrete Aukens pressemeddelelse

–og fortsætter
Kommissionen foreslår – ligesom De Grønne længe har kæmpet for – en offentligt tilgængelig liste over ejerforholdene i virksomheder så det bliver klart hvem der har fortjenesten fra en virksomhed og derfor også skal betale skatten.

En opstramning af det eksisterende hvidvaskningsdirektiv blev oprindelig aktuelt fordi der er behov for at gøre det lettere for efterretningstjenesterne at finde frem til finansiering af terror.

Men efter de omfattende afsløringer af advokatfirmaet Mossack Fonseca trafik i Panama med at hjælpe såvel personer som virksomheder med skatteunddragelse og hvidvaskning af penge, benytter man nu lejligheden til at stramme flere ting op.

Kommissionen forventes ligeledes at foreslå en bedre beskyttelse af whistleblowers på EU-niveau samt fremlægge en plan for hvordan vi skal komme alle skuffeselskaberne til livs.

Vi forventer også at Kommissionen foreslår at lave et centralt register over bankkontoer og om begrænsning af mulighederne for at skjule kreditkortoplysninger anonymt – tiltag som vil gøre efterforskningen lettere i fremtiden for bagmandspolitiet.

De Grønne så dog gerne at Kommissionen var mere på højde med problemets store omfang og ikke forsigtigt nøjedes med at sortliste lande hvor risikoen for hvidvask er højest.

På Kommissionens liste er ingen af de lande der blev afsløret i Panama Papers, nævnt.
hjemmesiden, //greens-efa.eu –

For yderlig læsning.

/sf.dk /seneste-nyt
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her