Nyt vielsesritual klar mandag

Nyt vielsesritual klar mandag
– Ritualet tager udgangspunkt i resultatet af det udvalgsarbejde, som Birthe Rønn Hornbech tog initiativet til, og det skal ligge færdigt, når loven vedtages. Oplyser folkekirken.dk

Regeringens lovforslag om ægteskab imellem to af samme køn blev torsdag
den 7. juni 2012 vedtaget med 85 stemmer for og 24 stemmer imod.

Par af samme køn kan derfor fra den 15. juni, hvor loven træder i kraft, gifte sig og kalde sig ægtefæller både i kirken og på rådhuset.

– Vielsesritualet vil ligge klar som aftalt. Kirkeministeren får det af biskopperne på mandag, hvor vi skal i samråd, fortæller Peter Skov-Jakobsen og afliver dermed et medieskabt rygte om, at tidsplanen for ritualet skulle vakle.

Ritualet skal derefter autoriseres af dronningen, så det er klar til brug, når lovgivningen træder i kraft. Skriver //kirkenikoebenhavn.dk

Regeringens forslag om, at præster skal have mulighed for at sige nej til at vie homoseksuelle blev vedtaget med 105 stemmer for og ingen imod.

Så har præster jo fået et par ekstra beskæftigelse-muligheder, -og selv om man har en uddannelse som religionsforkynder, -så kan man vel også sidde bag kassen i et supermarked.

Tillærte kvalifikationer, som at optræde for en støre forsamling, -kan der blive god brug for,
-når køen er blevet for lang og tålmodigheden for kort.

Reference
//kirkenikoebenhavn.dk

For yderlig læsning.

Moses Hansen: Han gør bevidst oprør mod Jesus Kristus
 
Præst havde sex med teenagere for helbrede deres homoseksualitet