Opfinder “intelligent jakke” der kan diagnosticerer

Opfinder “intelligent jakke” der kan diagnosticerer
Et team af ugandiske ingeniører har opfundet en “smart jakke”, der kan diagnosticerer lungebetændelse.

Lungebetændelse er en sygdom, der dræber flere børn i verden end nogen anden.

Ideen opstod efter en tragigisk hændelse da en bedstemor til Olivia Koburongo, 26, blev syg, og blev flyttet fra hospital til hospital, før hun blev korrekt diagnosticeret.

“Det var da for sent at redde hende,” men ideen var opstået og blev drøftet med kolleger i telekommunikation ingeniør Brian Turyabagye, 24, der sammen med et team af læger, fik de fremstillet en biomedicinsk “smart-jakke” og en mobiltelefon applikation, som stiller diagnosen.

Den manglende adgang til laboratorieundersøgelser og infrastruktur i fattige samfund betyder, at sundhedspersonale ofte nødt til at stole på simple kliniske undersøgelser for at stille deres diagnoser.

Med »smart-jakken« kan dets sensorer måle et lydmønstre fra lungerne, temperatur og vejrtrækning.

“De forarbejdede oplysninger sendes via en mobiltelefon app (Bluetooth), som analyserer oplysningerne og sammenligner med kendte data, for at få et estimat af styrken af ​​sygdommen,” siger Turyabagye.

Jakken, er dog kun en prototype, men kan diagnosticere lungebetændelse op til tre gange hurtigere og reducerer menneskelige fejl, ifølge dets opfindere.

Referance
The China Post: Ugandiske ingeniører opfinde “intelligent jakke ’til at diagnosticere lungebetændelse

For yderlig læsning

En historie om flygtninge