P77.dk: Amerikanere overvåger antimuslimske blogs og Facebook for ekstremism

Netmagasinet P77.dk: Amerikanere overvåger antimuslimske blogs og Facebook for ekstremisme

U.S. Department of Homeland Security som er del af den amerikanske effterretningstjeneste, har udgivet en rapport hvor i det fremgår at de amerikanske myndigheder siden sommer 2010 systematisk overvåger populære hjemmesider og forums, såsom Facebook, Twitter, Hulu, WikiLeaks, forskelige nyhedsportaler og blogs.

Skriver Margrethe S. Hansen på Netmagasinet P77.dk 

-Og fortsætter
Ifølge en af sikkerhedstjenestens talsmand indsamles der informationer til brug for analyse af den interne terror og ekstremisme trussel i USA. De indsamlede informationer stilles til rådighed for andre sikkerhedstjenester, herunder CIA og FBI.

Foruden Twitter, My Space og Facebook, Youtube og andre fildelingsportaler, overvåges også blogs der spreder antimuslimske holdninger og blogs der spreder forskelige konspirationer, blandt andet om den amerikanske regering og præsident Barack Obama.

En af de antimuslimske blogs der overvåges tæt af den amerikanske sikkerhedstjeneste er bloggen webstedet JihadWatch.

webstedet JihadWatch redigeres af amerikaneren Robert Spencer der foruden at stå bag bloggen / webstedet JihadWatch, også er del af det internationele netværk imod islam der går under navnet Counterjihad som bygger sin ideologi på den antimuslimske konspiration Eurabia.

Især Spencers fordrag om de kristne Korsriddere hvor han formidler en historierevistionistisk tilgang til korstogterne i mellemøsten og hans bøger om Islam er populære i Counterjihad kredse.

Reference
Netmagasinet P77.dk //p77.dk/politik-a-verden/internationalt/amerikanere-overvager-antimuslimske-blogs-og-facebook-for-ekstremisme

For yderlig læsning.

Elektronisk overvågning af sociale medier
 
Hvem markedsfører en ekstremblogger som Fjordmand?