P77.dk: Breivik fan var parat til at dræbe kvinder

En norsk antifeministisk blogger, der forstår Anders Behring Breivik,
var i mange år parat til at begå drab på kvinder.

Et af de centrale elementer i den norske terrorist, Anders Behring Breiviks 1.500 siders lange manifest, er foruden had til islam, også had til femninister i bred forstand. Skriver Margrethe S. Hansen på Netavisen, P77.dk

-Og fortsætter
Breiviks antifeminisme er helt centralt i hans ideologi, og han udpeger flere gange i sit manifest feminister til fjender.

Han anklager feminister for at have ødelagt kernefamilien, indført seksuel frihed og været med til at få islam og muslimer til vesten, ved at være venligt indstillet overfor muslimske mænd.

Flere norske kønsforskere, herunder Jørgen Lorentzen og Lilian Munk Rösing, har forsøgt at analysere Breiviks kvindesyn.

Jørgen Lorentzen peger på, at det man ser i Breivisk manifest, er en mandeideologi hvor modstand mod indvandring, går hånd i hånd med modstand mod ligestilling.

Lilian Munk Rösing peger på de mange indbygget modsætninger i Breiviks manifest: “Hvordan kan man være antifeministisk abortilhænger og fremmedhadende bøsseven?

Her vil jeg vove den tanke, at disse tilsyneladende ideologiske modsætninger har en fællesnævner i noget, man kan kalde kvindehad.” Kilde: vg.no

Den ekstreme antifeminisme som ikke udelukker aktivistisk brug af vold, er Breivik ikke alene om.

Få dage efter Breiviks terrorhandling og massedrab, den 22. juli i Norge hvor 77 mennesker blev dræbt, udgav den norske antifemninistiske blogger Eivind Berge på sin blog, et indlæg hvor i han udtrykte støtte til dele af det ideologiske budskab, i Breiviks manifest.

Berger afslørede også, at han selv længe havde gået med planer om, at blive Norges første voldlige antifeministiske aktivist, men som han skrev det, var før angrebet i juli.

“Jeg havede ingen idé om, at en formidabel aktivist som Anders Behring Breivik i årevis havde planlagt et angreb, som skulle vise verden hvad vikinger er lavet af”

Eivind Berge fem dage efter angrebet den 22 juli 2011.
Ifølge Eivind Berge så er den ekstreme antifeminisme en subkultur, som ganske få mænd er tilhængere af, og oftest kan man kun finde ligesindet på internettet.

I et andet af sine blogindlæg, forklarer Berge hvorfor han ser Breivik som en antifeministisk helt.

Reference
Netavisen, P77.dk –

For yderlig læsning

Hvem markedsfører en ekstrem-blogger som “Fjordmand” ?