P77.dk: Forsker i højreekstremisme og direktør i højreekstremt forlag

230120131256

Afsløring: Højt profileret forsker i højreekstremisme var i flere år direktør i højreekstremt bogforlag.

Forsker i højreekstremisme ved Aarhus Universitet Jacob Senholt Christiansen hyret i 2012 af den danske stat, til at lede et stort projekt der skal kortlægge politisk og ideologisk ekstremisme i Danmark, har i flere år spillet en ikke ubetydelig rolle på den yderste højrefløj både nationalt og international.

Skriver Margrethe S. Hansen på Net-mediet P77.dk –Og fortsætter.

Ifølge en artikel bragt på modkraft.dk igår var Jacob Senholt Christiansen, gennem flere år gemt bag brugernavnet nordiskfrihed en aktiv debattør, på den højreekstreme netportal nordisk.nu

Som debattør på nordisk.nu gav Senholt blandt andet udtryk for at han var parat til at stille sig i front for et nyt højrenationalt parti, der ikke udlukkede nazister som medlemmer.

Også opstart af et nyt højrenationalt bladprojekt havde Senholts interesse tilbage i 2011.

Oplysninger om Senholts aktiviteter på nordisk.nu er ifølge modkraft.dk fremkommet efter at den højreekstreme netportal nordisk.nu blev udsat for et hacking indbrud.

Konfronteret med oplysningerne af modkraft.dk om sin aktivitet på nordisk.nu påstår forskeren Jacob Senholt Christansen at han for flere år siden trak sig ud af det højreekstreme miljø og at hans arbejdsgivere kender til hans fortid som aktiv på den yderste højrefløj.

Senholts debataktivitet på nordisk.nu kan dog spores til midten af 2011.

P77.dk, kan også i dag afslørerer at Jacob Senholt ikke nøjes kun med at være debattør på den højreekstreme netportal nordisk.nu, han var også supermoderator på nordisk.nu og involveret i et britisk mediforlagsprojekt sammen med stifteren af nordisk.nu Danie Friberg helt til og med starten af marts 2012.

Den 14 maj 2010 indtræder Senholt sammen med Friberg i et nystartet engelsk
selskab ARKTOS MEDIA Ltd. Selskabet blev oprettet 11 november 2009.

Reference
net-medien P77.dk/forsker-i-hojreekstremisme-og-direktor

For yderlig læsning.
 
Den ekstreme ekstremismeforsker
 
Hængt ud i venstreradikale nyhedsmedier
 
P77.dk: DF-Tina ja til muslimfrit Danmark