Palæstina-Israel: EU må tage affære nu!


Posted On okt 20 2015 by

020620151848

Palæstina-Israel: EU må tage affære nu!

I denne måned er 32 palæstinensere og syv israelere blevet dræbt på Vestbredden, i Gaza og i Jerusalem. Rystende videoer af voldshandlingerne florerer i disse dage på de sociale medier.

Skriver man i Margrete Aukens nyhedsbrev – og fortsætter.

Selvom EU’s udenrigsminister Mogherini fastholder at ”any reaction should be proportionate”, har hendes egen reaktion været alt andet end proportionel: Mogherini fordømmer først og fremmest de syv såkaldte ”terrorangreb” mod israelere, mens de israelske sikkerhedstyrkers 32 drab på civile går direkte i glemmebogen.

Sammen med de to andre i Palæstina-delegationens formandskab opfordrer Margrete i denne uge i en åben henvendelse til EU’s udenrigschef, Frederica Mogherini til omgående omsider at tage de retlige midler i brug mod Israels ulovlige bosættelser.

Dette først og fremmest ved at adskille selve Israel fra bosættelserne og ved at afskære al samarbejde mellem EU og bosættelserne, fx erhverv.

På den måde skal Israel tvinges til reelle forhandlinger og til at ophæve besættelse og få etableret den tostatsløsning der er efterlyst i årevis.

For yderlig læsning.

www.sf.dk/seneste-nyt

 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her

 

Last Updated on: april 8th, 2019 at 6:48 pm, by CEZ


Written by CEZ


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.