Parlamentet diskuterer situationen i Ungarn

Parlamentet diskuterer situationen i Ungarn
Når Parlamentet mødes i plenaren i Bruxelles på onsdag skal de blandt andet vende den seneste udvikling i Ungarn. Skriver man i Margrete Aukens pressemeddelelse

–og fortsætter
Kommissionen fremlægger sine synspunkter hvorefter Parlamentet forhandler dem såvel som en resolution om udviklingen i Ungarn og de efterhånden mange brud med landets forpligtelser i relation til EU’s charter om fundamentale rettigheder.

Victor Orbans beslutning om at ændre universitetsloven og dermed lukke et verdensberømt
ungarsk-amerikansk universitet har skærpet kritikken voldsomt.

Debatten kommer efter en weekend hvor aktivister, politikere og akademikere verden over markerede deres støtte til videnskabelig forskning og viden i en “march for science”.

Det blev tirsdag morgen meddelt at Victor Orban kommer til Bruxelles onsdag for selv at deltage i debatten. Han vil få taletid umiddelbart efter Kommissionen og inden Parlamentets politiske grupper skal diskutere.

For yderlig læsning

/sf.dk /seneste-nyt
 
Se den Grønne gruppe i parlamentet her


Opdateret 27-04-2017
Debat om situationen i Ungarn med premierminister Orbán
Kommissionens første næstformand Frans Timmermans sagde, at Kommissionens juridiske analyse af den nye uddannelseslov har bekræftet, at den er uforenelig med EU-lovgivningen og meddelte, at der vil blive indledt en overtrædelsesprocedure.
Han kritiserede den ungarske regeringsundersøgelse for at sprede “falske påstande” om EUs hensigter. Ifølge Pressemeddelelsen fra EU-parlamentet