Præst ved Tømmerup Kirke anklaget

010920162004

Præst ved Tømmerup Kirke anklaget
En 46-årig præst ved Tømmerup Kirke i Vestsjælland Kalundborg, er mistænkt for seksuelt overgreb mod flere børn, oplyser politiet torsdag.

Præst anholdt
Midt- og Vestsjællands Politi anholdt den 22. juni en 46-årig mand, der er præst ved Tømmerup Kirke ved Kalundborg. Den 46-årige sigtes for seksuelle overgreb mod flere børn i lokalområdet. Han har siddet varetægtsfængslet siden den 23. juni.

Retten i Holbæk
Sagen har hele tiden været – og kører fortsat – for lukkede døre ved Retten i Holbæk. Men for at komme videre i sagen og få den færdigefterforsket hurtigst muligt, har anklagemyndigheden fået rettens kendelse for en ophævelse af navneforbuddet i sagen.

Navneforbud
Dette betyder at politiet nu kan melde mere åbent ud omkring den 46-åriges identitet, herunder hans ansættelse som præst ved Tømmerup Kirke.

Politiets pressetalsmand
“Vi er nået langt i vores undersøgelse […], men vi formoder, at der er flere børn, som vi endnu ikke har talt med, der kan have været udsat for vold i forbindelse med deres kontakt med præsten i Tømmerup Kirke,” fortæller politiets pressetalsmand, Ove Pedersen.

Kontakt politiet
“Vi opfordrer derfor forældre til at tale med deres børn, og hvis der er en mistanke om, at misbrug har fundet sted, vil vi meget gerne i kontakt med de berørte,” fortsatte han.

Mistanke om flere ofre
Pedersen sagde ikke, hvor mange potentielle ofre der kan være tale om, men fortalte nyhedsbureauet Ritzau, at politiet mener præsten misbrugte “flere børn”.

Erkendt
Ifølge TV2 Øst, har den 46-årige præst indrømmet at have et seksuelt forhold til en mindreårig, men har nægtet yderligere tilfælde af misbrug.

Præstens ofre
Lokale nyhedskilder fortæller, at mindst én af Præstens ofre, har at gøre med et seksuelt forhold til en 12-årig dreng, som han angiveligt har misbrugt i mere end et år.

Opdateret 20-09-16

200920161636

For yderlig læsning

Præst sigtet for at misbruge børn seksuelt: Nu leder politiet efter flere ofre
 
Dansker, 58, anklaget for at holde teen sex slave (15 jun 16)
 
Dansk pædofil fængslet på ubestemt tid (24 feb 16)
 
Dansk præst anklaget seksuelt misbruger børn