Propaganda på de de sociale medier

Propaganda på de de sociale medier
Oprindelsen af grå og sort propaganda kan dateres så langt tilbage som til Sun Tzu omkring 500 år før vores tidsregning, da man bevist postulere rygter som et krigsvåben.

Selve ordet propaganda optrådte første gang i den romersk-katolske kirke i årene omkring 1620.

Krigspropaganda en måde at føre krig på
På dansk har vi udtrykket, Tordenskjolds soldater, der er et udtryk som oprindelig stammer fra historien om Tordenskjold, der i forbindelse med slaget ved Carlstens fæstning i Marstrand i Sverige, lod sine få besætningsmedlemmer og soldater marchere i ring i byen, således at det så ud som om han havde flere soldater, end han rådede over. //Webportalen //da.wikipedia.org/wiki/Tordenskjolds soldater (udtryk)” wikipedia

Propaganda
Under Første Verdenskrig skabte de krigsførende regeringer bevidst organisationer til at generere propaganda til deres egne befolkninger, rettet mod deres fjender.

En bred vifte af medier
Man brugte en meget bred vifte af medier hvorigennem propaganda kunne formidles, herunder både officielle og uofficielle kanaler, aviser, taler, film, fotografier, plakater, bøger, pjecer, tidsskrifter og tegnefilm.

Ondskabsfuld manipulation
Med andre ord befolkningerne blev overdynget med hadepropaganda, magtsymbolere og
selvforherligelse af egne tiltag – som lå meget langt fra fredsskabende initativer.

Medievask
Samme bestræbelser blev iværksat for at begrænsede information og viden, og man kontrollere medier med direkte censur i et forsøg på, at “vaske” enhver form for menneskeliggørelse og humanitære føleser ud af en valgt fjende.

En lille gruppe puster sig op
Forholdet mellem propaganda institutioner og massemedierne var af stor betydning, da meget af den genererede propaganda var et produkt af mindre gruppers bestræbelser i samarbejde med private institutioner og regeringernes støtter.

Støjsender
Du bør derfor ikke undre dig over, at det måske er muligt at dunkle politikkere fx. indgår et samarbejde med “Knold og Tot” -der så, bogstaveligt talt, vil overbruse dig, og de sociale medier med alverdens fantasifulde populistiske historier.

Kreativ udnyttelse
Det har før været set, at man til eksempelvis, til lejligheden opstarter et anpartsselskab
-så det også bliver muligt via, jobtræningsordninger og ligende, -at ansætte mennesker med gode skrivefærdigheder til, at udfører det praktiske arbejde.

For yderlig læsning

De kommer og tager vores kvinder
 
Politisk og skriveglad praktikant søges