Psykisk syge soldater sendes til Krigen i Afghanistan

101120102023

På trods af advarsler og risiko for alvorlige konsekvenser sender forsvaret psykisk syge soldater tilbage til Afghanistan.

Danske soldater bliver sendt tilbage til Afghanistan, selv om de lider af krigstraumer, stressymptomer og alarmerende adfærd, skriver bladet Kommunen

Flere kilder i Forsvaret fortæller, at soldaternes overordnede er blevet advaret om, at de er ustabile og burde blive hjemme.

Løb med et skarpladt våben
Korporal Bjarke Jensen, som er såkaldt “spotter” ved Slagelse Kaserne beretter om et tilfælde, hvor en af disse udsendte soldater efterfølgende løb rundt midt om natten og truede resten af lejren med et skarpladt våben.

Han blev overmandet, men det kunne have haft alvorlige konsekvenser.

– Du kan jo ikke stole på, hvordan en psykisk ustabil person vil handle i en given situation, siger Bjarke Jensen til //kommunen.dk

Enhedslistens forsvarsordfører, Frank Aaen, har nu bedt forsvarsminister Gitte Lillelund Bech (V) om en kommentar til oplysningerne i bladet, – ligesom han efterlyser sikkerhed for, at oplagt psykisk syge soldater får hjælp i stedet for at blive sendt tilbage til Afghanistan.

Reference
Hjemmesiden //kommunen.dk

For yderlig læsning

Danske soldater har det af helvede til
 
Næsten 600 militære dødsfald i Afghanistan i år